02:01

DRAMATIČNA ISPOVEST HEMIČARA: Devojka mi je bila zavisnik, prepoznajem dilere na ulici! Za njih doživotna KAO I SILOVATELJIMA!

KURIR TV

DRAMATIČNA ISPOVEST HEMIČARA: Devojka mi je bila zavisnik, prepoznajem dilere na ulici! Za njih doživotna KAO I SILOVATELJIMA!

Društvo -

Istraživanje iz prošle godine je pokazalo da od ispitanih 1.287 učenika srednjih škola koji su anonimno odgovarali na pitanja, njih 17,7 odsto je reklo da redovno koristi, a 14,1 odsto da distribuira narkotike.

Takođe, da "priča nije naivna" potrvđuje i podatak da je u proteklih šest godina, upotreba droge među mladima od 15 do 18 godina porasla za više od šest odsto.

Mladen Nikolić, hemičar i bivši republički inspektor za kontrolu psihoaktivnih supstanci, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ove teme.

- Zastupao sam stav da prodaja droge maloletnicima trebalo bi biti daleko strožije sankcionisana. Tačnije nešto što bi se zvala kumulativno kažnjavanje. To znači da ako nekog uhvatite da prodaje drogu maloletnicima, prvi put kazna ne može biti ispod 3 godine. Drugi put kada ga uhvatiti kazna ne može biti ispod 5 do 10 godina. Mada treći put bacite ključ kao sa serijskim silovateljima. Deca moraju biti zaštićena - rekao je Nikolić.

Mladen Nikolić
foto: Kurir Televizija

- Nažalost zbog mojih iskustava iz mladosti gde mi je devojka bila heroinski zavisnik, ja dilera prepoznajem na ulici. Kada sam krenuo da radim u jednoj školi u Smederevu, odmah sam video u dvorištu škole razmenu. Otišao sam kod direktora i rekao da imaju dilere u dvorištu. On mi je rekao tada "pa znamo, ali oni su opasni, prete, mi imamo porodice". Jači su tu dileri samo zbog zaštite policije - rekao je Nikolić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja