VELIKI USPESI UČENIKA MATEMATIČKE GIMNAZIJE: Osvojili devet medalja na tri takmičenja!
Foto: Dado Đilas

Bravo

VELIKI USPESI UČENIKA MATEMATIČKE GIMNAZIJE: Osvojili devet medalja na tri takmičenja!

Društvo -

Ovog vikenda učenici Matematičke gimnazije učestvovali su na tri međunarodna takmičenja i osvojili devet medalja – jednu zlatnu, tri srebrne i pet bronzanih.

Od 7. do 10. oktobra održano je četvrto izdanje Balkanske olimpijade iz fizike na daljinu u organizaciji Kiparskog društva fizičara pod pokroviteljstvom Balkanske unije fizičara i Evropskog društva fizičara.

Na takmičenju usmerenom ka mlađim učenicima srednjih škola učestvovala je i ekipa Srbije u čijem sastavu su bili i troje učenika Matematičke gimnazije koji su ostvarili sjajne rezultate.

U konkurenciji ekipa iz devet zemalja članica kao i pet gostujućih zemalja naši učenici su osvojili: Jovan Milićev - bronzana medalja Jovan Nikolić - bronzana medalja Jana Šišović - bronzana medalja.

Matematička gimnazija, takmičenje, medalje
foto: Matematička gimnazija

Pored učenika Matematičke gimnazije našu zemlju je predstavljao i Mihajlo Cvejić, učenik gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, koji je takođe osvojio bronzanu medalju.

Ekipu su vodili nastavnici fizike Ivan Stanić i Dušan Đorđević kao i profesorka gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Snežana Bulajić.

Od 3. do 8. oktobra 2022. godine u Bukureštu održana je Balkanska olimpijada iz informatike. Takmičila su se 63 takmičara iz 18 zemalja. Tim Srbije je osvojio tri srebrne i jednu bronzanu medalju: Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije – srebrna medalja Toni Škrljelj, učenik gim. „J.J. Zmaj“, Novi Sad – srebrna medalja Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije – srebrna medalja Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije – bronzana medalja

Lideri: Vladimir Milovanović i Mladen Puzić

U Rumuniji u Bukureštu, je od 3. do 8. oktobra 2022. održano je i prestižno međunarodno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola Romanian Master of Informatics.

Svaki član ekipe je osvojio medalju: Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije – zlatna medalja Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije – srebrna medalja Toni Škrljelj, učenik gim. „J.J. Zmaj“, Novi Sad – srebrna medalja Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije – bronzana medalja

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track