ČIM GA JE VIDEO, ODMAH JE ZNAO DA JE UKRADENA BEBA: Ovako je Mlađan iz Aleksinca saznao ko je majka koja ga je rodila (FOTO)
Foto: RTS Printscreen

majka koja me rodila i majka koja me odgajila sad su najbolje drugarice

ČIM GA JE VIDEO, ODMAH JE ZNAO DA JE UKRADENA BEBA: Ovako je Mlađan iz Aleksinca saznao ko je majka koja ga je rodila (FOTO)

Društvo -

Sve ove godine, pune četiri decenije, živeo je bezbrižno dok mu nisu pokucali na vrata i rekli da je on ukradena beba

ALEKSINAC - Mlađan Radivojević (40), prvi rešen slučaj krađe beba u Srbiji, koji je biološku majku upoznao nakon 40 godina, kaže da sada ima dve majke i da se one sada druže.

Otkrio je i šta mu je najpre rekla biološka majka kada su se konačno pronašli, i sa kojom sada živi, sa njom ili sa Vericom koja ga je odgajila.

- Moja prava majka, i majka koje me je odgajala, sada su dve najbolje drugarice - kaže na početku ispovesti Mlađan.

Pre dve godine, on je sasvim slučajno saznao da njegovi roditelji, zapravo, nisu njegovi biološki roditelji. Bio je ubeđen da živi u velikoj i srećnoj porodici, a onda je saznao, na trenutak gorku istinu - da je ukraden iz porodilišta.

Tokom perioda kada je zahtevao od nadležnih da mu kaže ko je on zapravo, i šta se desilo, nailazio je na zatvorena vrata.

1 / 12 Foto: Printscreen Tweet

Njegovi bližnji su ga sve vreme lagali, a znali šta je prava istina.

- Moja strina je radila u policijskoj stanici, na odeljenju za izdavanje dokumenata. Ona je znala sve, ali je ćutala i odbila je saradnju. Ona mi je lično rekla, kada sam je pitao da li nešto zna, da ne zna ništa i kako je mene rodila neka Romkinja. To naravno, nije bila istina, a sada više nismo u kontaktu.

Mlađan je rođen 3. marta 1981. godine, kada su ga od majke odvojili i odneli umotanog u bolničkoj posteljini. Sve ove godine, pune četiri decenije, živeo je bezbrižno dok mu nisu pokucali na vrata i rekli da je on ukradena beba, odvojen od majke, oca i brata blizanca.

Čim ga je video, znao je

Mlađa se priseća dana kada je prvi put video svoju majku.

- Sećam se da su me zvali i da su mi rekli da su mi našli pravu majku. Otišli smo kod nje, a ona je meni na ulazu rekla: "Ajde, Mićo", ja sam joj rekao da ja nisam Mića, i ništa mi nije bilo jasno, jer sam video čoveka koji je isti ja, to je zapravo moj brat - počinje priču Mlađan.

- Nakon čak tri DNK analize, potvrđeno je da je moja biološka majka Milica Milojević, a moja druga majka Verica, ja njih ne delim i obe ih volim. Ja živim kod Verice, ali posećujem moju biološku majku, i njih dve su sada drugarice. Pomažemo joj svi, a moja deca je obožavaju - priča Mlađan, i dodaje:

Mlađan Radivojević
foto: RTS Printscreen

- Kada smo počeli sa istraživanjem, kako bismo saznali šta se sve desilo, moja mjaka Verica je sve vreme bila uz nas i svedočila, jer ona nije znala da sam ja ukraden. Znamo samo da su joj doneli dete i da je moj otac čekao na usvajanje dve godine, tako su dobili mene, ali su im rekli socijalni radnici da mogu da me vrate, ako im se ne sviđam.

Podsetimo, Mlađan Radivojević je prvi rasvetljen slučaj ukradene bebe iz porodilišta u Kruševcu za vreme bivše SFRJ. Njega su iz porodilišta izneli u bolničkoj posteljini i odneli udomiteljima koji nisu znali da je on zapravo ukradena beba.

nestale bebe, Mlađan Radivojević
foto: Printscreen/RTS

Na datumu njegovog rođenja, koji stoji u bolničkoj arhivi, nalaze se dva imena i prezimena deteta, lažno ime majke, kao i oca. Danas, kada je uspeo da nađe svoju majku i stupi u kontakt s njom, oni žive srećno, i zahvalni su svima koji su se našli na njihovom putu pravde.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

10:25

Stručnjaci o kidnapovanju bebe u Kruševcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track