OD LIDLA 120 TOPLIH OBROKA I TRI TONA HRANE ZA NAJUGROŽENIJE U SRBIJI! Podržali kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost"
Foto: lidl

Humanost na delu

OD LIDLA 120 TOPLIH OBROKA I TRI TONA HRANE ZA NAJUGROŽENIJE U SRBIJI! Podržali kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost"

Društvo -

Kompanija Lidl Srbija je povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva po drugi put podržala kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost", koja za cilj ima povećanje svesti građana o problemu bacanja namirnica i nedovoljnih donacija hrane.

lidl
foto: lidl

Lidl je donirao više od tri tone namirnica za ugroženo starije stanovništvo u Vranju i dodatno je skuvao i donirao 120 obroka korisnicima podrške koju pruža organizacija Liceulice. Na meniju se nalazio grašak s piletinom, makarone u bolonjeze sosu, vitaminska salata i sutlijaš kao dezert.

Željko Mitrovski, menadžer projekta u Fondaciji "Ana i Vlade Divac", u ime Koalicije za dobročinstvo beskrajno je zahvalan na današnjoj akciji koju su organizovali u saradnji s Lidlom:

- Kroz kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost" želimo da ostvarimo saradnju civilnog, korporativnog i medijskog sektora i građana, u ovom slučaju novinara, s ciljem povećanja donacija hrane za najugroženije, kojih je, prema poslednjim procenama, 446.000 u Srbiji. Iako se ova akcija organizuje u Beogradu, znatne količine hrane koju prikupimo s partnerima distribuiraju se širom zemlje, uključujući i donaciju 200 paketa hrane građanima Vranja, koju je Lidl obezbedio sa svojim zaposlenim.

Kurir.rs/ Iva Ogarević

Bonus video:

03:33

LIDL PRIMER DOBRE PRAKSE Globalna kampanja za manje plastike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track