Velike uloge nose sa sobom i velike odluke. Teatar „Ulica“
Foto: Promo

Velike uloge nose sa sobom i velike odluke. Teatar „Ulica“

Društvo -

Teatar Ulica je nezavisni teatar osnovan 2018. godine od strane 10 mladih umetnika koji umetnost doživljavaju kao glas razuma i stvarnosti, upućen svakome ko je zaslužio da se njegova priča čuje, kao i onima kojima je potrebno da čuju istu. Teatar Ulica danas broji više od 50 članova, 8 uspešnih predstava i preko 50 izvođenja.

Naše predstave se bave važnim društvenim temama, kao što su depresija, anksioznost, nasilje i druge slične teme sa kojima moramo da se upustimo u koštac. Takođe, do sada smo organizovali humanitarne događaje i pravili predstave za decu, a već dve godine za redom smo sakupljali sredstva za sugrađane kojima je to bilo najneophodnije.

Teatar Ulica
foto: Promo

Glavni problem koji otežava rad našeg Teatra jeste prostor za vežbu, smeštanje scenografije, realizovanje aktivnosti i pripremu predstava. U prethodnim godinama smo prostor i ostale finansijske troškove Teatra pokrivali sredstvima sakupljenim od prodatih karata, međutim, sa početkom epidemije Korona virusa, kada je sve manje ljudi krenulo da posećuje pozorišta, naš budžet je drastično opao i otežao rad Teatra.

Prostor u kojem se sada nalazimo i koji plaćamo mesečno je mali i nije prilagođen rastućim potrebama Teatra što nam otežava rad na predstavama. Trudimo se da se prilagodimo i svedemo aktivnosti na tu veličinu prostora, međutim broj članova se povećava, a samim tim i naše ambicije koje ne možemo da ostvarimo u potpunosti onako kako želimo, zbog toga što nemamo dovoljno prostora za probe koje su pored glumačkih i plesne, kao i muzičke. Između ostalog problem je i odlaganje scenografije, rekvizita, kostima i slično.

Teatar Ulica
foto: Promo

Pošto nas funkcionalnost prostora za rad ograničava, često se nalazimo u prilici da moramo da svedemo i našu kreativnost. Samim tim što ćemo unaprediti mesto za rad, predstave će biti kvalitetnije, te će tako naša publika uživati u boljim predstavama, a nama će biti data mogućnost da iskoristimo svoje ambicije i utičemo na doprinos kulturi i mladima u društvu, što je pre svega cilj Teatra Ulica.

Teatar Ulica
foto: Promo

Preko donacije.rs ili uplatnice, pomogli biste našem timu da ispunimo svoj cilj. Velike uloge nose sa sobom i velike odluke. Neka i vaša odluka bude takva u vidu pomoći nama, a mi ćemo se potruditi da opravdamo vaš podstrek mladima i kulturi.

Teatar „Ulica“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track