JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA SRBIJU: Ana Brnabić se sastala se sa generalnim direktorom CIBT Erikom Šajnermanom
Foto: Kurir

PREDSEDNICA VLADE

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA SRBIJU: Ana Brnabić se sastala se sa generalnim direktorom CIBT Erikom Šajnermanom

Društvo -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa Erikom Šajnermanom, generalnim direktorom CIBT.

CIBT, sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, je vodeća svetska kompanija iz oblasti pružanja usluga viziranja i imigracionog savetovanja, putem svojih predstavništva u više od 25 zemalja.

Kompanija CIBT izrazila je na sastanku jasne namere da u Republici Srbiji otvori centar izvrsnosti na dve lokacije, u Nišu i Beogradu.

Ana Brnabić
foto: Beta Slobodan Miljević

Prema njihovim rečima, nakon dugotrajnog razmišljanja, kao i komparativne analize mnogih zemalja sveta, kompanija je odlučila da je upravo Srbija prava destinacija za njihov novi poslovni projekat.

Brnabić je istakla da je ovo još jedno priznanje za Srbiju, imajući u vidu ugled i razgranatu mrežu klijenata kakvu CIBT ima i dodala da je Vlada naporno radila u prethodnim godinama kako bi kompanijama obezbedila povoljnu poslovnu klimu.

Ona je podsetila da su u našoj zemlji mnoge poznate svetske kompanije otvorile svoje razvojno-istraživačke centre i centre izvrsnosti, te da je jedan od strateških ciljeva zemlje prelazak sa ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja sa platformom Tačka povratka, koja je osnovana pri kabinetu predsednice Vlade i da bi jedna od najvećih koristi projekta što bi povratnici u našu zemlju mogli da se zapošljavaju upravo u kompaniji CIBT.

Gosti iz SAD takođe su istakli izuzetno pozitivan stav prema Inicijativi Otvoreni Balkan, s obzirom na to da njihova kompanija podržava proces integracije regiona. Takođe, rekli su da je jedan od razloga za njihov odabir Srbije kao destinacije za centar izvrsnosti, bio upravo zbog dobre globalne povezanosti Srbije.

U narednom periodu, kompanija planira da sprovede niz konkretnih aktivnosti koje će, prema očekivanjima obe strane, rezultirati otvaranjem centra izvrsnosti na dve lokacije u Srbiji koji će doprineti boljem poslovanju kompanije ali i pospešiti konkurentnost i inovativnost u našoj zemlji, kao i stvaranju dodatnih vrednosti u Republici Srbiji.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

DOČEK ANE BRNABIĆ U SEVERNOJ MITROVICI Veliki broj građana čeka premijerku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track