CELA SRBIJA BRUJALA O VALJEVSKOM ŠEFU KOJI ZAVALJEN U FOTELJU GLEDA RADNIKE KOJI RILJAJU: Evo šta se desilo posle sa njim
Valjevski šef se zavalio i gledao radnike kako riljaju, Foto: Milan Matić/ FB Valjevo original

DOLIJAO

CELA SRBIJA BRUJALA O VALJEVSKOM ŠEFU KOJI ZAVALJEN U FOTELJU GLEDA RADNIKE KOJI RILJAJU: Evo šta se desilo posle sa njim

Društvo -

Osuda bahatog ponašanja

Za samo nekoliko minuta nakon što je objavljeno na društvenim mrežama fotografija radnika Vidraka na kružnom toku i njihovog poslovođe koji je doneo fotelju i nadzire ih, postala je viralna.

Direktor Vidraka Ksenija Badem za Vamediu najoštrije je osudila ovakvo ponašanje.

Radnici valjevskog Vidraka u toku popodneva bili su angažovani na uređenju kružnog toka na Obilaznici. Dok su oni riljali zemlju ne bi li je pripremili za sledeću sezonu sadnje, nadgledao ih je D.G . poslovođa u Vidraku. Možda bi sve bilo u redu da isti šef nije doneo fotelju sa obližnje deponije i postavio je u kružni tok. Dok sedi sa prekrštenim nogama, radnici ga moraju obilaziti dok rade. Stiče se utisak da su radnici na prinudnom radu. Ovo bi u najkraćem bio opis fotografije koju je slučajni prolaznik na kružnom toku zabeležio i potom podelio na fejsbuku.

Bahato ponašanje pomenutog D.G. naišlo je na najsnažniju osudu na društvenim mrežama, ali i samog rukovodstva JKP Vidrak.

- Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Svaki zaposleni u Vidraku bez obzira na kom poslu je angažovan ima svoje radne obaveze, ali i prava. Ali pored svega toga postoje važnije norme i pravila ponašanja. Niko u ovom preduzeću ne sme biti ponižavan niti se bilo koji rukovodilac može na ovaj način odnositi prema radnicima. Ovakvo ponašanje nikom nije dozvoljeno. Kao direktor se izvinjavam zaposlenima koji su doživeli ovakvu neprijatnost na svom radnom mestu, a istovremeno protiv zaposlenog koji se ovako nedolično ponašao, pokrenućemo postupak kako bi snosio odgovornost za ovakvo ponašanje. On ne samo da je ovakvim ponašanjem vređao ostale radnike već urušava i ugled našeg preduzeća. Ugled svih zaposlenih. Iskreno, ljudski, zgrožena sam“, izjavila je za Vamediu direktorka Vidraka Ksenija Badem.

Dok bahatost viđena na pomenutim fotografijama biva osuđena na društvenim mrežama, koliko se može videti u pojedinim komentarima građana, navode se i predlozi za sankcionisanje istog. Iz Vidraka se navodi da će sve procedure biti pokrenute u skladu sa zakonom.

Kurir.rs / VAmedia

Bonus video

12:34

Zašto radnici u Srbiji rade najviše u Evropi? Nebojša Atanacković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja