POTRESNO! Ubio mi je sestru, nije pucao u nju, već je pustio da je ŽIVU JEDU crvi, 40 dana joj ni na grob nije došao (FOTO)
Sestra Ljiljane Paćević, Foto: Privatna Arhiva

TUGA

POTRESNO! Ubio mi je sestru, nije pucao u nju, već je pustio da je ŽIVU JEDU crvi, 40 dana joj ni na grob nije došao (FOTO)

Društvo -

Jasmina Nikolić kaže za Kurir da je podnela krivičnu prijavu protiv nevenčanog muža pokojne Ljiljane Paćević iz Rudne Glave o čijoj smo tragičnoj sudbini pisali

Moju sestru ubio je njen nevenčani muž! Nije u nju pucao. Još gore. Pustio je da je živu jedu crvi! Šlogiranu ju je ostavio u ostavi, u prljavštini, i nije o njoj brinuo. Umrla je kasnije u bolnici, u mukama. Da ju je pazio, danas bi bila živa! U petak smo joj dali 40 dana, a sada samo želim pravdu da bi ona bila spokojna na onom svetu!

Jasmina Nikolić, sestra pokojne Ljiljane Paćević na njenom grobu
Jasmina Nikolić, sestra pokojne Ljiljane Paćević na njenom grobufoto: Privatna Arhiva

Ovako je, dan nakon izlaska na groblje, za Kurir govorila Jasmina Nikolić, sestra Ljiljane Paćević iz Rudne Glave kod Majdanpeka, koja je preminula u noći između 11. i 12. septembra u Opštoj bolnici u Majdanpeku, gde je primljena šlogirana, u zanemarenom stanju, s dekubitalnim ranama punim crva.

Ljiljana Paćević
Ljiljana Paćevićfoto: Privatna arhiva

Nju je mesecima nevenčani suprug D. R. držao u nehumanim uslovima, otkad se šlogirala početkom godine. Sve do pisanja Kurira krajem avgusta, kaže sestra preminule Ljiljane, svi nadležni žmurili su na tragičnu sudbinu.

Žena crvi majdanpek
foto: Privatna arhiva

Muž može da robija i do osam godina

D. R., protiv kog je podneta krivična prijava, sumnjiči se da je izvršio krivično delo kršenje porodičnih obaveza, član 196, stav 3, u kom se navodi sledeće:

- Ko kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavi u teškom položaju člana porodice koji nije u stanju da se sam o sebi stara i nastupi njegova smrt, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

- Od šloga sestra nije mogla da priča. Informacije o njoj dobijala sam od snaje njenog nevenčanog supruga. On mi se nije javljao. Nisam mogla da idem kod nje jer sam bolesna i živim u drugom gradu. Bila sam joj u poseti 20. marta i videla da živi u prljavštini, da nema ni ve-ce, da ne može da govori, ali je jela, pila. Nije bila loše kao na kraju. Ipak sam o onome što sam videla obavestila Centar za socijalni rad. Molila sam da je smeste u neku ustanovu kad već ja ne mogu da je pazim, a on neće, iako mu je više od 10 godina bila dobra dok je bila zdrava - priča Jasmina.

Dodaje da je već sve to napisala i u krivičnoj prijavi koju je protiv D. R. podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, odeljenju u Majdanpeku.

- O ovom slučaju obavešteni su policija, Centar za socijalni rad i dežurni lekari. Jedini odgovor koji je Jasmina dobila je da niko nije nadležan za postupanje. Tek kad je obavestila novinare, dežurna služba Opšte bolnice u Majdanpeku je izašla i zbrinula Ljiljanu. Nakon zbrinjavanja oporavak je tekao sporo sve dok ona nije preminula - navedeno je, između ostalog, u krivičnoj prijavi, u kojoj se navodi i da je optuženi D. R. u uračunljivom stanju zanemarivao Ljiljanu, svestan svog dela, kao i da je to delo zabranjeno. Jasmina se prisetila i dana kad je videla da joj sestra živa truli.

Ljiljanin račun prazan?

Preminula Ljiljana Paćević bila je primalac socijalne pomoći, koju je dobijala na tekući račun. Njena sestra Jasmina tvrdi da je D. R. govorio kako ne može da podigne novac s njenog računa otkad se ona razbolela. S druge strane, sestra navodno ima saznanja da je nakon Ljiljanine smrti na računu bilo samo 136 dinara. Pitaju se gde je novac. Iz Centra za socijalni rad Majdanpek za Kurir kažu da te informacije ne mogu da nam pruže jer su "određeni postupci u toku".

- Ispustila sam telefon kad sam dobila sliku Ljiljine noge s velikom ranom punom crva. Tresla sam se kao prut. Morala sam da je izvučem iz te kuće i uspela sam zahvaljujući Kuriru - naglašava.

Sestra preminule Ljiljane za Kurir kaže da D. R. nije mario za Ljiljanu ni kad je ona napokon smeštena u bolnicu.

- Najpre je tvrdio da ona odbija bolničko lečenje. A ona nije ni mogla da se pita išta, da potpisuje, kad nije mogla da rasuđuje. I kad smo je konačno smestili u bolnicu, nije ni lekarima hteo da se javi. Nikada nije doneo njenu knjižicu, ličnu kartu, pa ni kad je umrla. Bolnica je imala foto-kopiju lične karte iz Centra za socijalni rad. Na osnovu toga je izdat izvod iz knjige umrlih. Nije joj došao na sahranu, ni na grob.

Ljiljanu Paćević je na groblju u Zaječaru sahranila sestra Jasmina.

Privatna arhiva
foto: Privatna Arhiva

Suzana Trajković

Bonus video

02:47

TO JE ZNAK DA JE U PITANJU PSIHIJATRIJSKI POREMEĆAJ! Stručnjak reagovao na vest o nesrećnoj ženi koja je ostavljena da ISTRULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track