00:34

Čudotvorac Tumanski:

ČUDESNA DELA STARCA ZOSIMA IZ TUMANA: Tri božja čuda ovekovečena na filmu! Iguman Dimitrije svedok događaja o kojima priča Srbija

Društvo -

"Čudotvorac tumanski" je kratkometražni igrani film o čudima Svetog Zosima, tumanskog svetitelja i iscelitelja.

Film je nastao na osnovu ličnih svedočanstava onih koje je svetitelj iscelio, a sakupio i sačuvao od zaborava iguman manastira Tumane otac Dimitrije u knjizi "Čudo ljubavi Božije".

Redakcija
foto: Kurir tv

Sastoji se od tri omnibus priče, koje nam sa puno ljubavi, vere i najiskrenijih emocija vraćaju nadu i u onim bezizlaznim situacijama. U studiju Kurir TV bila je rediteljka ovog filma, Bojana Krstić.

Puls Srbije
foto: Kurir tv

Inspiracije za ovakav film nije manjakalo, jer dnevno manastir Tumane posećuje bezbroj ljudi, upravo svedoci čudima i oni koji za njima idu, kako je do ideje za film došlo i do njegove realizacije Krstić kaže:

- Iguman Dimitrije koji je bio neposredni svedok tim čudima, on ih je sakupio u svojoj knjizi i mi smo prema toj knjizi i radili film. Ljubav prema veri je lični odnos sa Bogom, nešto tako duboko što često zaboravimo, osim kad dođe do neke nevolje, tako je sa svima nama- bez nevolje nema bogomolje, rekla je rediteljka.

Puls Srbije
foto: Kurir tv

Priča se sastoji iz tri dela.

Prva je o majci čije dete je upalo u komu, druga je o svešteniku iz Golupca koji je imao invaliditetnu ruku i iscelio je, a treća o devojčici koja je bila autistična. Nakon samog ulaska u manastir se promenila, a na kivotu moštiju starca Zosima progovorila.

U filmu su učestvovali Sloboda Mićalović, Bora Dugalić i još neke naše glumačke legende, otkrila je rediteljka za Kurir tv

Na kraju filma, Krstić navodi da su prikazani i stvarni likovi koji su doživeli ta čuda.

Krstić poziva sve koji su zainteresovani da gledaju film u MTS dvorani 1-og novembra 2022.godine.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track