05:52

KO STOJI IZA GORANA GOGIĆA?! Spasić: Iza transporta kokaina sigurno stoje klanovi sa ovih prostora MOGUĆA UMEŠANOST I BRAĆE KLIČKO

GOGIĆ RADIO ZA ZVICERA?! Spasić: Iza transporta kokaina sigurno stoje klanovi sa ovih prostora MOGUĆA UMEŠANOST I BRAĆE KLIČKO

Društvo -

Bivši bokser,Goran Gogić, uhapšen je u Americi zbog učestvovanja u prekookeanskom prenosu dvedeset dve tone kokaina iz Severne Amerike prema Evropi.

O hapšenju Gogića govorili su u emisiji redakcija Božidar Spasić, stručnjak za bezbednost i Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs.

Jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Gogić do sada nije bio poznat javnosti, pa je njegovo hapšenje bilo iznenađenje. Vidimo da je on bio u obezbeđenju Vitalija Klička, što je za pohvalu, a poznato je i da ga je sam Kličko preporučio za boksersku karijeru. 2012 mu se karijera prekida i od tada se o njemu ništa ne zna. Sada je optužen da je nadgledao prekookeanski transport 22 tone kokaina. Droga je prebacivana preko glisera pored samog broda i pomoću specijalnih dizalica, ti tovari su prebacivani na brod - rekao je Đorđević.

Spasić je konstatovao da je količina droge za čiji se prenos Gogić optužuje ogromna.

- To je ogromna količina droge. Navodno, isporuka je bila namenjena za Evropu kojom je trebalo preplaviti evropsko tržište. Interesantno je pitanje da li je ta droga deo nekih kartela sa ovih prostora. Mi nemamo informacije da je Gogić radio za kavčaki ili škaljarsk klan, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da iza ovoga stoji neki od od klanova sa ovih prostora - rekao je Spasić i dodao da je s obzirom na to da je Gogić radio kao obezbeđenje Vitalija Klička vrlo moguće da su i braća Klićko umešani ovu operacaciju.

Jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Ukoliko američki tužilac stavi Zvicera na optužnicu, to će biti ozbiljne indikacije da Zvicer stoji iza toga. Reč je o veoma moćnoj pošiljci jer bi onaj koji bi zaradio novac od milijardu evra koliko otprilike vredi ova količina kokaina, mogao da manipuliše čak i političkim procesima, a ne samo mafijškim likvidacijama - konstatovao je Đorđević.

Spasić se nadovezao, rekavši da bi ova količina narkotika pokrila evropsko tržište do Moskve.

- To bi zapljusnulo tržište sve do Moskve. Govorili su mi da preterujem kada sam govorio da Kavakčki i Škaljarski klan operiše milijardama evra, a mi sada vidimo da milijardu evra vrredi samo jedna njihova pošiljka - zaključio je Spasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track