PRVA REGIONALNA KONFERENCIJA POSVEĆENA CISTIČNOJ FIBROZI: Udruženje CF Srbija okupiće veliki broj lekara i ministara
Foto: promo

najava

PRVA REGIONALNA KONFERENCIJA POSVEĆENA CISTIČNOJ FIBROZI: Udruženje CF Srbija okupiće veliki broj lekara i ministara

Društvo -

Udruženje "CF Srbija" organizuje prvu regionalnu konferenciju posvećenu cističnoj fibrozi, na kojoj će prisustvovati veliki broj stručnjaka.

Prva regionalna konferencija posvećena cističnoj fibrozi u organizaciji Udruženja "CF Srbija" biće održana 09. novembra u Domu garde, s početkom u 11 časova.

Najava konferencije
Najava konferencijefoto: promo

- Prva dama Srbije Tamara Vučić otvoriće konferenciju. Konferencija će okupiti najveće domaće stručnjake u oblasti lečenja cistične fibroze, ali i visoke predstavnike relevantnih ministarstva čiji se delokrug posla tiče unapređenja kvaliteta uslova i lečenja CF pacijenata u Srbiji, s naglaskom na perspektivama koje otvara lečenje inovativnom terapijom Trikafta (Kaftrio + Kalydeco) - navela je predsednica udruženja Milica Perić.

Ona je dodala da je konferencija otvorena za medije, predstavnike Udruženja i širu javnost, uz obaveznu registraciju prisustva u skladu sa procedurom posete Domu garde.

Očekuje se da će konferenciji prisustvovati ministarka zdravlja Danica Grujičić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škorić, ministar prosvete Branko Ružić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, kao i eminentni stručnjaci u polju lečenja obolelih od cistične fibroze iz zemlje i inostranstva, predstavnici regionalnih udruženja i Nacionalne organizacije za retke bolesti.

Kurir.rs

Bonus video:

03:02

LEKARI JOJ DALI PAR NEDELJA ŽIVOTA, A ONA SE VEĆ 5 GODINA LAVOVSKI BORI! Želja od života jača od svega, ali neophodna i pomoć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track