RHMZ NAJAVIO KIŠU I OLUJNI VETAR: Evo kakvo nas vreme čeka za vikend
Foto: Zorana Jevtić

oprez zbog magle

RHMZ NAJAVIO KIŠU I OLUJNI VETAR: Evo kakvo nas vreme čeka za vikend

Društvo -

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru magla, a u toku dana umereno oblačno i vetrovito.

Posle podne na zapadu Srbije, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području jak jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 17 stepeni u Negotinskoj Krajini do 25 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti umereno oblačno, vetrovito, malo toplije i veći deo dana suvo. Kiša se očekuje uveče i u toku noći. Duvaće košava. Najviša temperatura 22 stepena.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Najhladnije jutros je bilo u Sjenici (-1), u Zaječaru (1), dok je u Leskovcu živa u termometru bila tri stepena iznad nule.

Oprez zbog magle

Ujutro u nizijama, po kotlinama i rečnim dolinama mestimično magla koja smanjuje vidlјivost na 200 do 800 metara, lokalno i ispod 100 metara.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U nižim delovima Beograda magla i smanjena vidlјivost na 800 metara. U košavskom području duva umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar sa udarima oko 20 m/s.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji, izuzev istočnog dela, upaljen je žuti meteo alarm. Upozorenje je na snazi zbog magle i visoke temperature, dok je u Banatu potreban oprez zbog olujnog vetra. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U narednom periodu očekuje s hladnije vreme sa maksimalnim temperaturama od 12 do 18 stepeni.

Kiša se u subotu očekuje u većini krajeva, na zapadu i jugozapadu Srbije sa količinom ponegde i preko 20 mm za 24 sata. Suvo će se zadržati samo na jugoistoku.

U nedelju i ponedeljak padavine će biti znatno slabijeg i lokalnog karaktera.

U utorak i sredu nakon jutarnje magle i niske oblačnosti u toku dana pretežno sunčano, a novo naoblačenje očekuje se krajem perioda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track