KURIR TELEVIZIJA PREDSTAVILA ELABORAT REM: Kurir je prvi izbor Srbije, mi smo danas definitivno broj 1
Foto: Zorana Jevtić

uspešno predstavljanje

KURIR TELEVIZIJA PREDSTAVILA ELABORAT REM: Kurir je prvi izbor Srbije, mi smo danas definitivno broj 1

Društvo -

Kurir televizija se i danas uspešno predstavila pred Savetom Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u okviru konkursa za dobijanje dozvole za petu nacionalnu frekvenciju.

Igor Žeželj, predsednik kompanije "Adrija medija grupa", u ime tima Kurir televizije je predstavio elaborat kojim je u REM konkurisao za nacionalnu pokrivenost i obrazložio sve prednosti koje ovu televiziju preporučuju za "ulazak" u svako domaćinstvo u Srbiji.

REM, Kurir TV, Nacionalna frekvencija, Igor Žeželj
foto: Zorana Jevtić

On je naglasio da su integrisani mediji budućnost, a da je AMG u integraciji televizije i digitala otišao korak dalje i da je sada naš digital postao apsolutni broj jedan na tržištu, te da smo kao takvi postali dominantni lideri na tržištu interneta. Kurir televizija je prepoznata kao kanal koji kompletnu produkciju radi za svoj sadržaj, ali ćemo u budućnosti kroz naše sisteme proizvodnje sadržaja uključiti nezavisne sisteme produkcije.

Mesto vrhunskih sadržaja

- Mi smo danas definitivno broj 1 kolažni kanal s najvećim ričom i šerom, a na totalu smo među prvih 10 kanala. Gradnja naših novih TV studija je pri samom kraju, u decembru otvaramo dva nova studija, koji imaju 20.000 kvadrata - rekao je Žeželj i dodao da Kurir televizija svakog radnog dana proizvede i emituje više od osam sati originalnog premijernog programa zahvaljujući produkcionim kapacitetima koji su iznad nekih nacionalnih televizija. Tokom prezentacije podsetio je da je Kurir prvi integrisani brend u Srbiji sa četiri kanala: dnevnim novinama, portalom, televizijom i društvenim mrežama, čime je nastala najveća integrisana redakcija u regionu.

REM, Kurir TV, Nacionalna frekvencija, Igor Žeželj
foto: Zorana Jevtić

- Kurir je jedini koji, i to odavno, ima poziciju menadžera za etiku, a promenu su prepoznali i naši čitaoci. Mi volimo da budemo inovatori, na tome se ne zarađuje previše, ali se stiče imidž - pojasnio je u izlaganju.

Naša medijska kuća je i mesto proizvodnje vrhunskih sadržaja, o čemu svedoče rezultati Kurir televizije, kao i "Fajerflaj produkcije", koja funkcioniše kao deo našeg medijskog sistema u segmentu proizvodnje igranog programa vrhunskog kvaliteta. "Fajerflaj produkcija" je prva i najveća platforma na ovim prostorima koja se bavi razvojem originalnih scenarija i igranih formata.

Finansijski samoodrživi

Žeželj je naglasio da je brend Kurir već u ovom trenutku finansijski samoodrživ i istakao da je, prema zvanično dostupnim i našim internim podacima, već marketinški lider u dva tržišna segmenta, u digitalu i printu.

Govoreći o uspesima, objasnio je da smo ove godine, osim šera i riča na TV spektru, naš advertajzing povećali za 15 odsto, a rašćemo još 15 odsto naredne godine, bez obzira na nacionalnu frekvenciju.

O tužbi protiv REM

Tužili smo jer nismo dobili odgovor o N1 i Novoj

Olivera Zekić je Igora Žeželja upitala i o tužbi koju je AMG podneo protiv REM.

- Što se tiče tužbe protiv REM, nije nam jasno zašto nam niste odgovorili o funkcionisanju N1 i Nove S dok su bili registrovani u Luksemburgu. Što se tiče preregistrovanja tih kanala u Srbiji, to smatramo našom pobedom. Oni su nelegalno konkurisali za nacionalnu frekvenciju. REM smo tužili zato što nije odgovorio na naša pitanja - rekao je on.

REM je, inače, po zakonu bio dužan da odgovori na naš upit o funkcionisanju N1 i Nove S.

Takođe, bilo je reči i o tužbi koju je AMG podneo protiv članice REM Judite Popović. Ta tužba je, kako je rekao Žeželj, podneta jer je "napravljena neistina i otišlo je nešto što se nije desilo".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track