OBELEŽEN DAN VOJNOTEHNIČKOG INSTITUTA! Vučević: Preko 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme je danas u primeni u Vojsci Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojska

OBELEŽEN DAN VOJNOTEHNIČKOG INSTITUTA! Vučević: Preko 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme je danas u primeni u Vojsci Srbije

Društvo -

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas, prilikom obeležavanja 74. godišnjicu Vojnotehničkog instituta, da je je ova ustanova značajna za celokupan sistem odbrane, kao i da je zahvaljujući njoj više od 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme danas u upotrebi u Vojsci Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vučević je rekao da Vojnotehnički institut ima 24 laboratorije i odobrenja da se bavi "najzahtevnijim naučnoistraživačkim poslovima".

1 / 4 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Zahvaljujući našoj odbrambenoj industriji, ali i Vojnotehničkom institutu, preko 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme je danas u primeni u Vojsci Srbije, dok je 75 odsto ukupnog naoružanja i vojne opreme koje Vojska Srbije koristi domaće proizvodnje, što nas čini ponosnim i zadovoljnim", rekao je Vučević.

On je istakao značaj jačanja Vojnotehničkog instituta, pre svega u kadrovskom pogledu. Dan Vojnotehničkog instituta obeležava se u znak sećanja na 1948. godinu kada je nakon oslobodjenja zemlje formiran Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije, sa ciljem opremanja, razvoja i modernizacije vojske oslanjanjem na sopstvene snage.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track