MINISTARSTVO ĆE ZBRINUTI CRNOG PANTERA AKO GA UHVATE: Ministarka Irena Vujović za Kurir o potrazi za predatorom kod Apatina
Irena Vujovič, Foto: Ministarstvo životne sredine

ZNA SE ČIJA JE TO NADLEŽNOST

MINISTARSTVO ĆE ZBRINUTI CRNOG PANTERA AKO GA UHVATE: Ministarka Irena Vujović za Kurir o potrazi za predatorom kod Apatina

Društvo -

U Srbiji od 30. oktobra traje potraga za životinjom koja je nalik crnom panteru, iako zvaničnih potvrda o tome da je ona zaista u našoj zemlji i dalje nema. Nadležne službe, na osnovu dva svedočenja i jednog snimka, iako nemaju nijedan opipljivi dokaz, ipak pokušavaju da lociraju životinju nadomak Apatina.

Ako se utvrdi da zaista postoji i bude uhvaćena, za njeno zbrinjavanje zaduženo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Crni panter
Crni panter foto: Shutterstock

- Ministarstvo odlučuje i o postupanju s privremeno zadržanim, privremeno oduzetim, trajno oduzetim i napuštenim primercima strogo zaštićenih, zaštićenih i alohtonih divljih vrsta - rekla je za Kurir ministarka Irena Vujović:

- Kako bi se privremeno i/ili trajno zbrinuli živi primerci divljih vrsta životinja, Ministarstvo zaštite životne sredine može odrediti prihvatilišta ili zoološke vrtove s kojima se zaključuju ugovori za prihvat i zbrinjavanje oduzetih, zaplenjenih, povređenih ili napuštenih primeraka divljih životinja, uključujući i vraćanje u prirodu primeraka divljih životinja, kao i zbrinjavanje životinja i vrsta koje su već u prihvatilištu. Sredstva se obezbeđuju iz budžeta Srbije, autonomne pokrajine ili lokalne samouprave, kao i iz drugih izvora u skladu sa zakonom.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

01:20

Snimak crnog pantera u Apatinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track