FILIP KARAĐORĐEVIĆ U SALVADORU: Dolazak princa izazvao veliku pažnju, učestvovaće na konferenciji "Usvajanje bitkoina"
Foto: privatna arhiva

FILIP KARAĐORĐEVIĆ U SALVADORU: Dolazak princa izazvao veliku pažnju, učestvovaće na konferenciji "Usvajanje bitkoina"

Društvo -

Princ naslednik Filip Karađorđević stigao je u Salvador, izvestili su mediji u ovoj državi oslovljavajući Filipa "princom od Srbije i Jugoslavije".

Prema pisanju tamošnjih medija koji su veliku pažnju posvetili dolasku princa Filipa u njihovu zemlju, povod njegovog dolaska u Salvador je "interesovanja plemića za ekonomske mere koje je sprovela vlada predsednika Najiba Bukelea, uključujući usvajanje i primenu bitkoina kao zvanične valute".

Filip Karađorđević, princ Filip Karađorđević
foto: privatna arhiva

Nakon 15 godina iskustva u oblasti finansija, princ Filip je profesionalno opredeljen za bitkoin, koji smatra neophodnom nadogradnjom nasleđenog globalnog finansijskog sistema. Sa ciljem proširenja pristupa bitkoin tehnologiji, zalaže se za obezbeđivanje mogućnosti za pojedince, autonomne regione i suverene nacije, da imaju koristi i budu deo slobodnog i otvorenog finansijskog sistema zasnovanog na bitkoinu. Poslednjih meseci aktivno učestvuje na konferencijama ovog tipa širom sveta, trudeći se da svoj posao iskoristi i za promociju Srbije u svetu.

Princa naslednika Filipa je na aerodromu dočekala ambasadorka Salvadora u Sjedinjenim Američkim Državama, Milena Majorga, koja je istakla da je važno da ljudi znaju sve što Salvador može da ponudi svetu.

"Ulaganje u budućnost i fokus na značaj stvaranja pravih dugoročnih vrednosti kao što su, između ostalog, značaj privatne svojine, individualne građanske slobode i održivi ekonomski planovi jedan su od fokusa mog delovanja ali i moje vizije budućnosti i radujem se što ćemo o tome moći da razgovaramo i u narednim danima", poručio je princ Filip.

Filip Karađorđević, princ Filip Karađorđević
foto: privatna arhiva

Prvi dan njegove posete Salvadoru obeležilo je i gostovanje na tamošnjoj nacionalnoj televiziji, a u nastavku posete princ Filip će se sastati sa državnim zvaničnicima i učestvovati na konferenciji "Usvajanje bitkoina", događaju čiji je Salvador domaćin i koji okuplja hiljade bitkonera iz celog sveta, osiguravajući da se više investitora zainteresuje za ovu zemlju.

Filip Karađorđević, princ Filip Karađorđević
foto: privatna arhiva

Uspešno usvajanje bitkoina na ovom nivou biće istorijsko postignuće koje bi moglo da koristi i Salvadorcima ali i bitkoin ekosistemu u godinama koje dolaze, i poslužiće kao nacrt za narode koji žele da prate trag Salvadoraca u usvajanju bitkoina kao zvanicne valute.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track