03:17

NASTAVNIK IZNEO JEZIVU ISTINU: MI SMO KAO VREĆE ZA BOKSOVANJE! Kako zaštititi prosvetne radnike od nasilja u školi?

NASTAVNIK IZNEO JEZIVU ISTINU: MI SMO KAO VREĆE ZA BOKSOVANJE! Kako zaštititi prosvetne radnike od nasilja u školi?

Društvo -

Incident u srednjoj školi u Trsteniku nije dobio epilog. I dalje se čeka odluka nastavničkog veća posle nasilja nad profesorkom engleskog jezika kojoj su đaci izmakli stolicu pa je ona pala.

Direktor te ustanove kaže da su pokrenute sve disciplinske mere protiv učenika koji su u tome učestvovali, snimali i delili snimak po društvenim mrežema. A profesorka? Ona je na bolovanju! Da li u ovakvim slučajevima treba sve da se završi na disciplinskom postupku. Koje su druge opcije?

Centralni
foto: Kurir Televizija

- Mi smo bukvalno džak za boksovanje. Samo da nas neko udara i psuje. Kad napišu izjavu onda direktor zove roditelje i pokreće se disciplinski postupak. Nastavnik uglavnom odlazi na bolovanje. Učeniku može da se da ukor direktora, ili ukor nastavničkog veća, a isključenje ne može - rekao je Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola.

Centralni
foto: Kurir Televizija

Dragana Ivanović, psihoterapeut, smatra da uzroke ovakvog ponašanja treba pre svega tražiti u porodici, ali u školi:

- Najdelotvornije jeste uključivanje celokupne porodice. Treba videti šta se dešava u toj porodici, pa dolazi do takvog nasilničkog ponašanja, ali i šta se događa u toj školi kad su učenici u stanju tako nešto da urade.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track