OGLASILA SE ŠKOLA U KOJOJ SU NAVODNO UČENIKU SKIDALI PANTALONE I TERALI GA DA PEVA: Otkrili za Kurir detalje i poručili OVO!
Foto: Shutterstock

oš "branko radičević" iz vladičinog hana

OGLASILA SE ŠKOLA U KOJOJ SU NAVODNO UČENIKU SKIDALI PANTALONE I TERALI GA DA PEVA: Otkrili za Kurir detalje i poručili OVO!

Društvo -

U školi nije bilo vršnjačkog nasilja, došlo je do guranja između učenika osmog i šestog razreda. Škola je odmah preduzela sve mere, a zasedao je i Tim za škole, kaže za Kurir Gorana Milosavljević, sekretar Osnovne škole "Branko Radičević" iz Vladičinog Hana u kome je, prema pisanju medija, navodno došlo do vršnjačkog nasilja nad učenikom šestog razreda.

- Učenici osmog razreda su ušli u učionicu učenika šestog razreda da pozajme olovku. Tu je jedan od učenika pevao, a zatim su mu se pridružili i ostali. Jedan od đaka osmog razreda rekao je učeniku šestog da pretane da peva, a ovaj ga je opsovao. Tu ga je učenik osmog razreda gurnuo - objašnjava sekretar škole i dodaje:

- Škola je upoznata sa svim i preduzela je sve zakonske mere. Razgovarali smo sa dirktorom o ovom slučaju. Pošto je reč o drugom nivou nasilja škola nije obaveštavala policiju i Ministarstvo prosvete. Roditelj dečaka šestog razreda je to prijavio policiji.

Više javno tužilaštvo u Vranju

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju kažu za Kurir da je "dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Vranju obavešten dana 16.11.2022. godine da je u OŠ ''Branko Radičević'' u Vladičinom Hanu došlo do vršnjačkog nasilja.

- Dežurni zamenik naložio je policiji da se od svih učesnika događaja u prisustvu zakonskih zastupnika - roditelja prikupe obaveštenja o okolnostima događaja, da se sa okolnostima slučaja upozna Centar za socijalni rad, te da se nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica ponovo obavesti postupajući zamenik.

Podsetimo, u medijima se pojavila informacija da je u pomenutoj osnovnoj školi doošlo do vršnjačkog nasilja kada su učenika šestog razreda na velikom odmoru navodno zlostavljala dva dečaka i tri devojčice, da su ga hvatali za vrat, skidali pantalone i terali ga da peva, a i devojčice mu nisu davale da izađe iz učionice.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track