OVO JE SRPSKI PILOT KOJI JE RANJEN U NAPADU U NIGERIJI: Leteo za srpsku policiju, bio na KiM, išao svuda gde je bilo najteže
Foto: Printscreen/ global helicopter service.com

novi detalji

OVO JE SRPSKI PILOT KOJI JE RANJEN U NAPADU U NIGERIJI: Leteo za srpsku policiju, bio na KiM, išao svuda gde je bilo najteže

Društvo -

B.Đ. je vrhunski pilot. Učestvovao je u brojnim akcijama spasavanja i gašenja požara dok je leteo za srpsku policiju.

Ovako priča kolega srpskog pilota (60) koji je sinoć teško ranjen u Nigeriji kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je pilotirao.

Njegove kolege u šoku su nakon informacije da je čovek sa kojim su dugo godina leteli u teškom stanju, a svi do jednog se nadaju da će se brzo oporaviti. Kažu da je B.Đ. iskusan pilot koji je pre sedam godina otišao u penziju nakon što je u Helikopterskoj jedinici MUP-a stekao uslov za nju.

- Posle odlaska u penziju otišao je da radi za nemačku kompaniju i leteo je u Sudanu, Nigeriji... Dok je radio u Srbiji bio je dugogodišnji instruktor letenja, gasio je požare svuda po Srbiji, bio je na Kosovu, gde god je bilo najteže on je išao. Svi za njega imamo samo reči hvale - kaže jedan od kolege ranjenog pilota.

UN helikopter, Ujedinjene Nacije, helikopter
foto: Shutterstock

Vorld fud program (WFP) Ujedinjenih nacija, podsetimo, unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo B.Đ. Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi u Nigeriji.

- Napadač, nigerijski vojnik, zapucao je iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom. Jedna humanitarka je ubijena, kao i jedan vojnik, a pilot je teško ranjen - navodi izvor upućen u dešavanja.

B.Đ. je prema nezvaničnim saznanjima smešten u bolnicu u Majdiuguriju gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

- Napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada - navodi izvor.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track