02:06

jaja skuplja za čak 40 odsto

KURIR TELEVIZIJA

JAJA SKUPLJA ZA ČAK 40 ODSTO! Da li će jedno jaje uskoro biti 42 dinara? Novinar Kurira od prodavačice na pijaci saznao ovo

Društvo -

U prethodnom periodu najviše je poskupela hrana, a cena jaja veća je za skoro 40 odsto. Nije vreme Uskrsa, ali o poskupljenju jaja se itekako priča. Prema nekim prognozama, jaje bi uskoro moglo da košta frapantih 42 dinara po komadu.

Novinar Kurira Predrag Žambok uključio se u jutarnji program Kurir televizije direktno sa beogradske pijace Skadarlija i razgovarao sa Biljanom, prodavačicom jaja na pijaci.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Cene jaja se trenutno kreću od 18 do 25 dinara. Prvo poskupljenje je bilo još u avgustu. S obzirom na situaciju, sirovine stalno poskupljuju što je svima poznato - rekla je Biljana.

Ona je rekla da prodaju jaja na pijaci, pored opšteg poskupljenja dosta odvlače veliki marketi koji često daju akcijske cene proizvoda zbog čega je vidan manji broj ljudi na pijaci nego što je ranije bio slučaj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track