02:40

NADA MACURA ZA KURIR TV: VEĆINA STARIJIH PACIJENATA ĆE SE SLOŽITI SA MNOM! Bolje je da je doktor u godinama, ali da ima ISKUSTVO

DA li ima mesta za mlade lekare?

BOLJE DA VAS LEČI DOKTOR U GODINAMA! Nada Macura za Kurir TV poručila: Većina starijih pacijenata će se složiti sa mnom

Društvo -

Ministarka zdravlja profesor i doktor Danica Grujičić naložila je službenicima u ministarstvu da naprave spisak svih zdravstvenih radnika koji su stekli uslov za penziju a i dalje rade u državnim ustanovama.

To znači da bi uskoro mogli i da odu penziju i oslobode mesta za sve koji čekaju na posao, a prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, takvih je među medicinarima, stomatolozima i farmaceutima više od 17.000.

Nada Macura
foto: kurir tv

Ujedno, a što je još važnije, ministarka Grujičić, uvidom u starosnu strukturu zaposlenih u zdravstvu, pravi strategiju razvoja kadrova, prvenstveno specijalizacija.

O ovom potezu ministarke razgovarala je sa voditeljima Pulsa Srbije dr Nada Macura, kardiolog u penziji i narodna poslanica. Ona je poručila mladim lekarima:

- Budite jednaki prema svima. Jako je teško iz mog ugla penzinera pričati. Većina starijih pacijenata će se složiti da je bolje da ih leče stručni i stariji kadrovi - rekla je Macura i dodala da nema ništa protiv mladih kadrova i da podržava potez ministarke, samo je to jako odgovoran posao.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track