"ZNATE DOKTORE MI SMO JEDNA SKROMNA PORODICA, JA JEDEM POSLE DECE": Gore mreže zbog statusa srpskog lekara! PRETUŽNO
Psihotarapeut Vladimir Đurić, Foto: Printscreen/RTS

još ima nade da nam bude bolje

"ZNATE DOKTORE MI SMO JEDNA SKROMNA PORODICA, JA JEDEM POSLE DECE": Gore mreže zbog statusa srpskog lekara! PRETUŽNO

Društvo -

Poznati psihotarapeut Vladimir Đurić poznat je po statusima na društvenim mrežama koje čitaju hiljade njegovih pratilaca i kojima uspeva da prodre do njihovih najdubljih osećanja.

Veoma često deli situacije sa kojima se susreće, tako da svako iz njegovog statusa može da izvuče pouku. Sada je ispričao jedno svoje iskustvo sa pacijentom koji je imao suicidne misli, a sa kojim je radio dok je radio u klinici "Laza Lazarević".

Njegov status prenosimo u celosti:

- Urezeo mi se taj osećaj... Još dok sam radio u Lazi na intenzivnoj nezi kada mi je pacijent muškarac srednjih godina primljen zbog težeg oblika depresivnosti i suicidalnih promišljanja kroz zube prozborio: "Znate doktore mi smo jedna skromna porodica. Ja jedem POSLE DECE. Recite mi za koliko ću ja najranije moći da izađem. Znate, morao bih što pre da počnem da radim da zaradim zbog njih".

- Čim mi je osećaj stegnutosti u grudima nekako popustio pomislih kako baš u tom trenutku "đavo" ili "ko god" je odgovaran za svo ovo ludilo u kome živimo uz osmeh, pićence zadovoljno upisuje jos jedan bod u svoju evidenciju.

Folder "slomljeni pristojni ljudi-psihijatrija"

I dobih neko osećanje iskonskog prkosa i inata da još jedanput, još jednom normalcu pokažem koliko je on u stvari sjajan čovek a ne obrnuto. I koliko je u zabludi "da je on za sve kriv".

Da mu pomognem u procesu izlečenja i da mu objasnim da je njegova najveća slabost upravo prejaka savest.

I kako još ima nade na sve moguće načine, da mu/nam bude bolje.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

03:23

Volonterka iz Novog Sada pomaže suicidnim osobama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track