Nataša Kandić: Ne verujem u autentičnost snimka

Ženo, šta je s tobom?!

Nataša Kandić: Ne verujem u autentičnost snimka

Društvo -
Direktorka Fonda za humanitarno pravo tvrdi da je priča svedoka koji je živom Srbinu izvadio srce „neubedljiva“ i da samo uznemirava javnost

BEOGRAD - Bez skrupula.Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić žestoko je kritikovala Tužilaštvo za ratne zločine zbog objavljivanja delova iskaza zaštićenog svedoka koji je učestvovao u vađenju organa Srbima na Kosovu. Kandićeva je rekla da se Tužilaštvo blamira ovakvim stvarima (?!) i dodala da je odluka da se objavi užasno svedočenje vojnika OVK nedopustiva.- Mislim da Tužilaštvo iz političkih razloga plasira ovu priču i uznemirava porodice žrtava. Priča je neubedljiva, deluje politički i donosi nemir javnosti - rekla je Kandićeva, koja je izgleda zaboravila da je i sama 2005. u javnost pustila snimak streljanja muslimana u Trnovu, i to pre završetka istrage u ovom procesu.Tužilaštvo se, kako kaže, na taj način dodvorava novim vlastima, „s kojima deli istu ideologiju“.- Prvo, da li iko veruje da se svedok ovako užasne stvari najsigurnije oseća baš u rukama Jedinice za zaštitu svedoka RS, koja važi za neprofesionalnu, iz čijeg programa su najmanje trojica zaštićenih svedoka pobegla? Drugo, zašto se, ako već postoji tako krucijalni svedok, on ne nalazi pod okriljem specijalnog tima EULEKS. I treće, da li bilo ko veruje da OVK, ako se već odlučila za ovakvu kriminalnu radnju, angažuje obične vojnike da bajonetima vade srca, koja će se kasnije prodavati? Da je reč o ozbiljnoj istrazi, oni bi javno rekli samo da su došli do jakih dokaza, koji potkrepljuju navode Dika Martija, i da su ih prosledili nadležnom tužiocu, a to je Klint Vilijamson - izjavila je Kandićeva za portal S media.

Reagovanja:

Vladimir Vukčević tužilac za ratne zločine- Tužilaštvo zaista nema komentar na stavove Nataše Kandić.

Nataša Šćepanović Udruženje nestalih i otetih sa KiM- Ne znam šta ta žena priča, ali ovo je za nas veoma bitna i ozbiljna stvar. Da li za nju i izveštaj Dika Martija i podaci Karle del Ponte nisu validni? Sve što je rekao ovaj svedok, provereno je i sigurno je bilo tako!

Aleksandar Vulin direktor Kancelarije za KiM- Ne mogu da razumem toliku mržnju prema ljudima s kojima delite hleb. Zašto mrzite ljude kojima pripadate, ako im pripadate? Čemu sve to?

Krstimir Pantić predsednik opštine Kosovska Mitrovica- Ono što je svedok rekao samo je deo užasa koji se dešavao na Kosovu. Ne znam odakle gospođi Kandić hrabrost da tako nešto izjavi kad se zna da su se zločini dešavali, čak i pored prisustva međunarodne zajednice, kojoj - čini mi se - ne ide u prilog da se istina otkrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track