Poklon IKONA VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE plus dodatak magazin Stil. DANAS uz dnevne novine KURIR
Foto: Promo

Poklon IKONA VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE plus dodatak magazin Stil. DANAS uz dnevne novine KURIR

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici danas slave Vavedenje Presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. Tim povodom, dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju ikonu sa zlatotiskom. Kao drugi poklon čeka vas magazin Stil.

Ovaj praznik obeležen je crvenim slovom i slavi se kao uspomena na dan kad je Bogorodica, u pratnji svojih roditelja Joakima i Ane, prvi put uvedena u hram Božji. Činom Vavedenja Marijinog, kaže jevanđelsko predanje, sveti roditelji ispunili su zavet da će porod, koji dugo nisu imali, "predati Bogu na službu".

"Napred su išle device sa zapaljenim svećama, a za njima Presveta Deva, ukrašena carskim blagolepnim haljinama, kako priliči kćeri carevoj i nevesti Božjoj", zapisano je u "Prologu" vladike Nikolaja Velimirovića.

Vavedenje je slava manastira Hilandar na Svetoj Gori, pa će bratstvo srpske carske lavre proslaviti praznik svoje zaštitnice i zaštitnice čitavog Atosa. Prema predanju, Bogorodica je jedina žena koja je stupila na tlo Svete Gore na svom misionarskom putovanju po povratku iz Svete zemlje.

Bogorodica se smatra zaštitnicom žena porodilja i razna su narodna verovanja vezana za moć ikona na kojima je ona predstavljena.

Čitajte u novom broju magazina Stil kako da ishranom izgradite imunitet. Čime sve, pored južnog voća i pileće supe, možete da se odbranite od prehlade i gripa, otkriva nutricionistkinja i dijetetičarka Milka Raičević.

Ana Stanić završava novi album, ali je našla vremena da ekskluzivno za Stil podeli svoje životne stavove. Između ostalog, naći ćete odgovor zašto je muška logika IN.

VIP priču Stil je posvetio Nini Seničar, lepotici velikog srca. Saznajte zašto je lepa glumica u centru pažnje, i to ne samo u Srbiji.

Stil vas vodi u Katar: Možda ne igraju dobro fudbal, ispali su na startu Svetskog prvenstva, ali u mnogo drugih stvari malo ko može da ih dostigne.

U novom Stilu ćete pronaći još zanimljivih tema. Lekari savetuju kako treba da postupite ako vam dete dobije fras, koji ide uz prehladu i povišenu temperaturu, tu je i odgovor na pitanje da li uvek treba zvati Hitnu pomoć. Omiljeni ženski magazin upućuje vas i u to zašto treba da operete zube pre prve jutarnje kafe, kako da napravite jednostavna, a božanstvena jela s majonezom, šta vam poručuju zvezde...

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track