MAXI DEDA MRAZ OBRADOVAO DECU IZ SVRATIŠTA
Foto: Promo

MAXI DEDA MRAZ OBRADOVAO DECU IZ SVRATIŠTA

Društvo -

Zaposleni kompanije Delez Srbija pripremili novogodišnje paketiće za Svratišta za decu

Novogodišnji i božićni praznici sa sobom donose posebnu radost i osmehe, dok najmlađi s nestrpljenjem isčekuju Deda Mraza i poklone iznenađenja. Tako je uoči ove Nove godine, kompanija Delez Srbija odlučila da obraduje i one mališane koji nemaju sasvim bezbrižno detinjstvo poput većine njihovih vršnjaka. Sa željom da im ulepša praznične dane, Maxi Deda Mraz obišao je Svratišta za decu u Beogradu i uručio im šarene novogodišnje paketiće koje su samo za njih pažljivo i sa puno ljubavi pripremali zaposleni u ovom trgovinskom lancu.

Maxi, novogodišnji paketići
foto: Promo

„Vreme praznika je doba godine koje nas uvek podseti na važnost empatije, deljenja, brižnosti, naročito kada govorimo o najmlađima za koje je ovaj period posebno važan. Zato smo uz Deda Mraza i poklone u njihovo pakovanje uključili i naše kolege koje su, osim različitih darova, u paketiće utkali i svoje čestitke i želje. Na ovaj način smo želeli da ovaj period dodatno ulepšamo svoj deci koja su korisnici oba Svratišta u Beogradu i nadam se da smo uspeli u nameri da im praznične dane učinimo još radosnijim“, rekla je Milica Popović, menadžerka za korporativne komunikacije i javne poslove kompanije Delez Srbija.

Maxi, novogodišnji paketići
foto: Promo

Korisnici Svratišta za decu su deca predškolskog i školskog uzrasta od 5 do 15 godina koja žive ili rade na ulici i koja su zbog toga izložena višestrukim rizicima. Uz osnovni cilj unapređenja kvaliteta života dece, Svratište koje se u Beogradu nalazi na dve lokacije – na opštini Zvezdara i Novi Beograd – svoj deci obezbeđuje potrebnu hranu, odeću ali mesto gde mogu da uče, rade domaći, druže se ili učestvuju i u različitim kreativnim, edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

„Zahvaljujemo se kompaniji Delez što je i ove godine prepoznala potrebe Svratišta za decu i obradovala sve naše korisnike, kojih je trenutno 390. Deca su se veoma obradovala paketićima i posetom Deda Mraza. Nadamo se da ćemo i u novoj godini nastaviti ovu uspešnu saradnju“, izjavila je Neda Marjanović iz Svratišta za decu.

Deci i njihovim porodicama na raspolaganju je i tim stručnih terenskih radnika koji redovno posećuju mesta gde deca žive, rade ili provode vreme. A ceo stručni tim, koji čini socijalni radnik, specijalni pedagog i medicinska sestra, ima zajedničku misiju da obezbedi podršku i zaštitu korisnicima Svratišta, poštujući najbolji interes deteta.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track