IZGORELA FARMA SA 10.000 PILIĆA U BOŠNJANU: Plamen se pojavio u sredini farme u kojem je bio sistem za zagrevanje
Foto: Radio televizija Kruševac

nesreća

IZGORELA FARMA SA 10.000 PILIĆA U BOŠNJANU: Plamen se pojavio u sredini farme u kojem je bio sistem za zagrevanje

Društvo -

Danas je u Bošnjanu, kod Varvarina, izbio veliki požar na farmi za uzgoj pilića, koja je bila deo jednog porodičnog domaćinstva u ovom pomoravskom selu.

Prema nezvaničnoj informaciji, stradalo je više od 10.000 pilića od oko 2 nedelje, a od radnika niko nije povređen. Brzom intervencijom vatrogasci iz Kruševca i Ćićevca su ugasili požar, tako da objekti u okolini nisu bili izloženi opasnosti.

Ne zna se uzročnik požara i kako je došlo do ove nesreće, a naš izvor tvrdi da se početni plamen pojavio u sredini farme u kojem je bio sistem za zagrevanje farme. Vatra se brzo i naglo širila i zahvatila krov, koji se brzo srušio.

1 / 5 Foto: Radio televizija Kruševac

Farma je bila veličine oko 800 kvadrata u vlasništvu ugledne porodice. I posle lokalizacije požara, iz preventivnih razloga, pored objekta dežuralo je jedno vatrogasno vozilo sa ekipom. Pripadnici Policije iz Varvarina obavili su uviđaj na licu mesta, a o celom događaju informisano je Osnovno javno tužilaštvo iz Kruševca.

Pravi uzrok požara i visina materijalne štete biće poznati kasnije, posle detaljne istrage nadležnih organa iz Varvarina i Kruševca.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track