JANUAR JE NAJDEPRESIVNIJI MESEC U GODINI, A OVO JE NAJDEPRESIVNIJI DAN: Evo zašto je tako i šta nas sve SNAĐE! Ima logike
Foto: Shutterstock

stručnjaci razjasnili

JANUAR JE NAJDEPRESIVNIJI MESEC U GODINI, A OVO JE NAJDEPRESIVNIJI DAN: Evo zašto je tako i šta nas sve SNAĐE! Ima logike

Društvo -

Januar je najdepresivniji mesec u godini zbog obaveza, ispitnih rokova i računa, kažu stručnjaci.

Praznična novogodišnja euforija se polako uveliko stišava, a sutra nas čeka takozvani "tužni ponedeljak". Stručnjaci su izračunali da je treći ponedeljak u januaru najdepresivniji dan u godini.

Januar je željama koje smo zamislili u novogodišnjoj noći i obećanjima da ćemo ove godine ostvariti zacrtane ciljeve. Međutim, mesec se završava računima i naplatom čekova koje smo ispisivali krajem decembra.

Depresija
foto: Shutterstock

Brucoši kažu da im januar teško pada jer ih tada stignu sve obaveze. Sve im je nekako novo i nepoznato, previše obaveza, a čeka ih i vatreno krštenje, a to je prvi ispitni rok. Početkom januara obično se ide i na slave i reprize Nove godine, posete prijateljima i obilazi se rodbina, a to, ističu psiholozi, može da bude iscrpljujuće.

Takođe, zbog kratkog dana i manje sunčeve svetlosti jedan broj osoba pati i od takozvane zimske depresije, pa se tako u januaru ne ugase samo lampice na jelci.

Stručnjaci kažu da je januar i mesec u kojem se najviše ljudi razvede i mesec u kojem se na Tviteru objavljuje najviše negativnih poruka.

Kurir.rs

Bonus video:

04:23

JANUAR VAŽI ZA NAJDEPRESIVNIJI MESEC U GODINI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track