OSKRNAVLJENA CRKVA U KRAGUJEVCU: Preko fasade napisali grafite na ALBANSKOM! (FOTO)
Foto: Ucentar.rs

SVETOGRĐE

OSKRNAVLJENA CRKVA U KRAGUJEVCU: Preko fasade napisali grafite na ALBANSKOM! (FOTO)

Društvo -

Crkva u kagujevačkom naselju Aerodrom oskrnavljena je danas u popodnevmim časovima. Na fasadi crkve, ali i u crkvenoj porti osvanule su poruke, između ostalog i na albanskom jeziku, prenosi portal Ucentar.rs.

Crkva Svetog Save na Aerodromu, podignuta je u spomen kragujevčanima streljanim 1941. godine. i pripada eparhiji Šumadijskoj SPC. Grafiti na njenoj fasadi i u porti Crkve su odlika krajnjeg vandalizma koju su oštro osudili građani Kragujevca, Srbije, pripadnici SPC ali i drugih verskih zajednica.

Kg, Crkva, Kragujevac
foto: Ucentar.rs

Ovo nažalost nije usamljen slučaj skrnavljenja verskih i kulturnih obeležja u Kragujevcu s obzirom na to da je u proteklih nekoliko nedelja kompleks spomen park Šumarice na meti intenzivnih vandalskih napada zbog čega je povećana bezbednost u ovom kulturno istorijskon kompleksu od nemerljivog značaja za čitav srpski narod.

Nadamo se da će adekvatnom reakcijom policije, svi vinovnici ovih sramotnih napada na kulturnu, versku i istorijsku baštinu Kragujevca ali i čitave Srbije biti najbrže moguće privedeni licu pravde.

(Kurir / Ucentar.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track