OVO JE KLASIČNA PREVARA! NE NASEDAJTE! Dejan Gavrilović o internet mahinacijama: ZA JEDNU STVAR pitaju se SAMO BANKE
"Ne nasedajte na internet šablone", Foto: Shutterstock

kurir tv

OVO JE KLASIČNA PREVARA! NE NASEDAJTE! Dejan Gavrilović o internet mahinacijama: ZA JEDNU STVAR pitaju se SAMO BANKE

Društvo -

U Narodnoj banci Srbije više su puta upozoravali da se niko osim banke ne može baviti primanjem depozita, davanjem kredita i izdavanjem platnih kartica i da ovakav vid poslovanja predstavlja krivično delo. Situacija je znatno drugačija, iako podjednako nelegalna, i u slučaju potpuno nepoznatih "kreditora" kojima platni listići nisu ni potrebni.

Gosti jutarnjeg programa predočili su problematiku gore navedene teme i to su bili Nemanja Todorović, advokat i Dejan Gavrilović, Udruženje potrošača "Efektiva".

- Proveravajte firmu, da li je registrovana to mnogo znači, posebno u slučaju banke, kredite daju samo banke. Postoji na sajtu Narodne banke, koga nema tamo taj ne može da daje kredite, da li ćete stvarno nekoj nepostojećoj firmi da uplatite novac i da čekate? Kredite mogu da daju samo banke!- rekao je Gavrilović.

- Ovo je prevarna šema. To su krediti lažne igre na sreću, internet je prepun takvih šema, koje ljude u nekoj lošoj situaciji privlače. Internet je prepun šema koje vrbuju ljude! - rekao je Todorović.

Ostatak možete pogledati u videu ispod.

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track