U DRUŠTVU VISOKIH ZVANIČNIKA: Predstavljena EURACTIV mreža za Hrvatsku pod kompanijom Mondo INC Zagreb
Foto: AMG

gala svečanost

U DRUŠTVU VISOKIH ZVANIČNIKA: Predstavljena EURACTIV mreža za Hrvatsku pod kompanijom Mondo INC Zagreb

Društvo -

Kompanija Mondo INC Zagreb, u čijem je sastavu Adria Media Zagreb kao jedna od najvećih medijskih kuća u Hrvatskoj, predstavila je ekskluzivno partnerstvo EURACTIV mreže za Hrvatsku na gala večeri održanoj u Hotelu Esplanade Zagreb.

Predstavljanje portala Euractiv.hr na čelu s glavnom urednicom Đurđicom Klancir podržali su i poslanici Predsednika Hrvatskog sabora i Predsednika Vlade, hrvatski evroparlamentarci, predstavnici diplomatskog kora, nevladinog sektora, priverede, hrvatskih i evropskih medija.

Euractiv
foto: AMG

Ove godine Hrvatska obeležava prvu deceniju punopravnog članstva u Evropskoj uniji, a ulaskom u Šengen i uvođenjem evra, dodatno je potvrdila svoju evropsku dimenziju. Dalje unapređenje znanja hrvatskih građana i razumevanja Evropske unije i njenih politika, praktičnih implikacija pripadnosti EU te informisanje o aktuelnim evropskim temama, od velike su važnosti za kvalitetan i ispunjen život u evropskoj porodici, čega su svesni i u kompaniji Mondo INC Zagreb.

„Izuzetno smo zadovoljni sklapanjem ekskluzivnog partnerstva s EURACTIV medijskom mrežom. Kroz ovo hrvatsko izdanje želimo da postanemo centralno mesto za razmenu mišljenja o odnosima između Evropske unije i Hrvatske te ćemo, vodeći se načelima nezavisnog i profesionalnog novinarstva, da informišemo, edukujemo i dodatno senzibilišemo hrvatsku javnost o evropskim temama“ poručio je Norman Müller, predsednik Uprave Mondo INC Zagreb.

Euractiv
foto: AMG

Redakcija EURACTIV Hrvatska formirana je u okviru kompanije Mondo INC Zagreb, a na njenom je čelu glavna urednica Đurđica Klancir. Po njenim rečima, portal Euractiv.hr će iz EU donositi najvažnije vesti za Hrvatsku i regiju u oblasti politike, privrede, energetike i ljudskih prava, a istovremeno će omogućiti da se glas Hrvatske bolje čuje u Evropskoj uniji.

Euractiv
foto: AMG

„Svaki dan smo u prilici da se zapitamo koliko smo ustvari 'evropski', šta su evropski standardi, koliko smo im blizu i zašto je to važno ili u kojoj meri kao Hrvatska možemo da doprinesemo Evropi i šta tačno ta Evropa kao zajednica daje Hrvatskoj. Euractiv.hr želi da „meri“ tu hrvatsku borbu za što bolju poziciju među evropskim zemljama i hrvatsku spremnost za još bolju ugradnju vrednosti zapadne demokratije“ poručila je Klancir i pozvala okupljene da čitaju portal od 1. februara ove godine.

Euractiv
foto: AMG
Euractiv
foto: AMG

Predstavljanje EURACTIV mreže za Hrvatsku svojim su dolaskom podržali i visoki zvaničnici –poslanik Predsednika Hrvatskog sabora Nikola Mažar, poslanica Predsednika Vlade Andreja Metelko-Zgombić, ambasadorka Republike Srbije u RH Jelena Milić, ambasadorka Švedske u RH Diana Helen Madunic, zamenik ambasadora Slovenije u RH Miha Fatur i ekonomski savetnik Ambasade Republike Češke u RH Josef Dvoraček.

1 / 18 Foto: AMG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track