Najnovije vesti

LAZARU (14) PONESTAJE VREMENA: Drugovi ne daju svoj najbližeg prijatelja, SNIMILI SU NOVI SPOT, lečenje je hitno! (VIDEO)
Foto: Printscreen Budi human

LAZARU (14) PONESTAJE VREMENA: Drugovi ne daju svoj najbližeg prijatelja, SNIMILI SU NOVI SPOT, lečenje je hitno! (VIDEO)

Društvo

Borba za život Lazara Živanovića, četrnaestogodišnjeg dečaka iz Beograda, se nastavlja. Lazar koji ima tumor na mozgu mora za svega nekoliko dana da krene put Turske, jer su sve mogućnosti u našoj zemlji iscrpljene.

Za još jednu intervenciju i nastavak lečenja potrebno je više od 800.000 evra, a do sada je prikupljena svega desetina. Kako bi mu pomogli, Lazarevi drugovi iz škole snimili su pesmu i muzički spot čime pozivaju sve koji mogu da pošalju 1418 na 3030.

Lazar (14) je do jula 2022. živeo uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo četrnaestogodišnjeg dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza. Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu.

POGLEDAJTE PRILOG KURIR TELEVIZIJE

Pomoć za Lazara
01:01

Pomoć za Lazara

Operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula 2022. godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi. Vreme je ključno u ovoj borbi!

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik!

UPLATA NA RAČUNE

Dinarski račun: 160-6000001511374-95

Devizni račun: 160-6000001511967-62

IBAN: RS35160600000151196762

SWFIT/ BIC: DBDBRSBG

SMS PORUKA 1418 NA 3030

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja