PRESEK STANJA U KOLUBARI POSLE HAVARIJE: Nema povređenih, snabdevanje strujom nije ugroženo!
Foto: Kurir

ministarka odmah izašla na teren

PRESEK STANJA U KOLUBARI POSLE HAVARIJE: Nema povređenih, snabdevanje strujom nije ugroženo!

Društvo -

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović rekla je da snabdevanje strujom i toplotnom energijom nije ugroženo posle havarije u kopu Kolubara.

Podsetimo, u Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa i istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

Ministarka Đedović odmah je izašla na teren.

Dubravka Đedović
foto: Kurir

"Došlo je do havarije u Kolubari, do klizišta koje je zaustavilo rad značajnog bagera. Došla sam kako bih se uverila da nema većeg oštećenja na opremi, da niko nije povređen i da su tu ljudi koji saniraju situaciju", rekla je sinoć ministarka Đedović i dodala:

"Neće biti ugroženo snabdevanje strujom niti toplotnom energijom".

Međutim, jedno ipak brine ministarku.

"Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanja toplane koja greje Lazarevac i to je bitno. Mene brine to što je proizvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u poslednje dve nedelje u odnosu na mesec dana i da će posle ove havarije biti još niža, što znači da moramo da radimo na većim količinama na deponijama uglja i zalihama uglja da naš energetski sistem ne bi došao u pitanje. Iz papira neke stvari ne mogu da se vide i zato sam večeras ovde", zaključila je Dubravka Đedović.

Nema povređenih, niti veće materijalne štete na opremi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track