Najnovije vesti

SASLUŠANE NOVINARKE KURIRA KOJIMA JE PRETIO VLASNIK NELEGALNOG DOMA ZA STARE: Jakšić slao jezive poruke, a evo koja kazna mu preti
Foto: Kurir

KRIVIČNI POSTUPAK

SASLUŠANE NOVINARKE KURIRA KOJIMA JE PRETIO VLASNIK NELEGALNOG DOMA ZA STARE: Jakšić slao jezive poruke, a evo koja kazna mu preti

Društvo
20:18h

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje vlasniku nelegalnog staračkog doma "Rojal" iz Krnjače Filipu Jakšiću u krivičnom postupku zbog pretnji novinarkama Kurira koje su pisale o nelegalnom radu doma "Rojal".

Filip Jakšić
Filip Jakšićfoto: Printscreen

Na današnjem ročištu su u svojstvu oštećenih saslušane novinarka i urednica Kurira kojima je Jakšić pretio, a sledeće ročište je zakazano za 29. mart, kad se očekuju završne reči pravnih zastupnika okrivljenog i oštećenih i kraj postupka.

Podsetimo, Drugo osnovno tužilaštvu u Beogradu je protiv Jakšića podiglo optužni predlog zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio produženo krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Novinarke kojima je pretio pridružile su se krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog Jakšića.

Po odluci Drugog osnovnog suda Jakšiću je i dalje zabranjen prilazak na udaljenosti od 50 metara novinarkama Kurira kojima je pretio, kao i zabrana sastajanja i komuniciranja s njima.

Ova mera je Jakšiću prvobitno izrečena početkom avgusta, nakon što je tokom noći novinarki i urednici Kurira uputio jezive pretnje i uvrede zbog pisanja o užasnom postupanju prema korisnicima i zaposlenima u domu "Rojal".

Inače, nakon serije tekstove u Kuriru o neregularnom poslovanju, inspekcije nadležnih ministarstava su zabranile rad doma "Rojal", a njegovi dotadašnji korisnici su iseljeni.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja