DOKTOR PACIJENTKINJU OMALOVAŽAVAO I SLAO NA VOŽNJU SUPERSONIČIM AVIONOM! Zorica: Pričaju da ima protekciju! EVO GDE JE TO BILO!
Foto: printskirin

skandal

DOKTOR PACIJENTKINJU OMALOVAŽAVAO I SLAO NA VOŽNJU SUPERSONIČIM AVIONOM! Zorica: Pričaju da ima protekciju! EVO GDE JE TO BILO!

Društvo -

"Ako vam ponestane mašte za dalja ispitivanja, uraditi lab. analize sa hormonima, B12, borelije, ANA, ANCA, imunologija, spore viruse... NMR celog tela, psihološko testiranje i psihijatrijski pregled, a zatim je uputiti u centar za vazduhoplovnu medicinu na spec. pregled za vožnju superoničnih aviona. Kontrola sa svim nalazima u pratnji lekara koji je i poslao", piše u izveštaju neurologa dr Gorana Bogdanovića iz Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci koji je napisao pacijentkinji Zorici Ivanović (63) iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke.

Posle ovog nečuvenog izveštaja lekara žena koja duže od godinu dana ima vrtoglavice ne sme više da ide kod doktora, kod kuće trpi bolove i vrtoglavice. I tako će biti dok ne padne u nesvest ili neko, konačno, ne reši ovaj slučaj!

Dr Goran Bogdanović, Neurolog, Izveštaj
foto: Printscreen

- Čekala sam mesec dana da dođem do neurologa, a kada sam došla, dobila sam ovakav izveštaj. Taj čovek se ili zeza ili je neki narkoman, ne znam šta je, ovo još nisam videla, a ni drugi. Najpre je napisao gomilu nekih analiza koje niko ne može da uradi, a onda i da idem na supersonični avion. Šta mu je u tom momentu bilo u glavi, ne znam, ali ja više tamo kročiti neću. Prvo su se ukućani krstili, a onda mi je doktorka u našoj ambulanti rekla da mogu da podnesem pritužbu bolnici na rad ovog doktora - priča za Kurir Zorica Ivanović, koja je početkom novembra bila kod dr Bogdanovića.

"DOLAZI KOD NAJJEFTINIJE STRUKE NA SVETU!"

U istom izveštaju dr Bogdanović kao zvaničan nalaz najpre navodi: "Dolazi kod najjeftinije struke na svetu!" Inače, dr Bogdanović je nekadašnji direktor Opšte bolnice "Stefan Visoki" koji je na toj funkciji bio od avgusta 2014. do decembra 2015, kada je smenjen.

Ova nesrećna žena, umesto da podnese prijavu bolnici, inspekciji, Ministarstvu zdravlja, tuži i doktora i bolnicu da ostvari svoje pravo na lečenje, povukla se u strahu od osvete.

dr Goran Bogdanović
dr Goran Bogdanovićfoto: Printscreen

- Posle ovog izveštaja sam odustala, nigde više nisam išla. Imam problema s kičmom, pijem lekove protiv bolova, vrtoglavica se ponekad desi, a kod lekara ću ići jedino kad budem pala pa morala u bolnicu. Pričaju i da taj doktor ima neku protekciju u bolnici, a prvo da vam kažem, unuka mi studira medicinu, pa sam se uplašila da ona nema neke probleme ako prijavim slučaj - priča Ivanovićeva, koja napominje i da do izveštaja doktora Kurir nije došao preko nje, a ne želi ni fotografiju da joj objavljujemo.

Dr Nikola Ristić, v. d. direktora bolnice "Stefan Visoki", u pisanom odgovoru Kuriru naveo je da će izveštaj dr Bogdanovića biti prosleđen sudu časti Lekarske komore Srbije.

- U bolnicu nije stigla nijedna zvanična prijava povodom pomenutog izveštaja lekara. Sa izveštajem lekara biće upoznati stručni organi naše ustanove (stručni savet, kolegijum načelnika), a isti će biti prosleđen Lekarskoj komori - sudu časti - navodi dr Ristić.

Kurir je pokušao da s dr Bogdanovićem kontaktira preko bolnice, ali nam se nije javio ni na poziv, ni na ostavljeni kontakt.

DVOJE NEUROLOGA ZA DVE OPŠTINE I 100.000 LJUDI

Dr Ristić navodi i da Opšta bolnica "Stefan Visoki" pokriva opštine Smederevska Palanka i Velika Plana, što je područje sa oko 100.000 osiguranika, i da su u njoj zaposlena dva neurologa, od kojih je jedan dr Goran Bogdanović.

- Napominjem da su na području ove dve opštine to jedini specijalisti neurologije - kaže dr Ristić.

Kurir.rs/Jelena S. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track