"NIKO NIJE USTAO S MIŠLJU DA ĆE POGINUTI U SAOBRAĆAJU, A DESI SE" Stručnjak: Veliki broj poginulih ne mogu da reše samo auto-škole
Foto: Kurir TV

bezbednost

"NIKO NIJE USTAO S MIŠLJU DA ĆE POGINUTI U SAOBRAĆAJU, A DESI SE" Stručnjak: Veliki broj poginulih ne mogu da reše samo auto-škole

Društvo -

Od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama u našoj zemlji poginulo je 45, a povređena su 1.334 učesnika u saobraćaju, zvanični su podaci MUP-a.

Iz Uprave saobraćajne policije kažu da će se od 13. do 19. februara ove godine sprovoditi međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Novinarka Kurir TV Ivana Jovanović istraživala je razloge ovako crne statistike sa sagovornikom Vladimirom Jevtićem.

- I motociklisti i biciklisti i vozači trotineta nose epitet ugrožene kategorije. Već godinama pokuavamo da spustimo broj poginulih u jednoj godini ispod 500. Kazna ne može da reši sve, sistem bezbednosti saobraćaja je širi od policajca i auto-škole. Niko nije jutros ustao i pomislio da ide da pogine u saobraćaju, ali nesreće se dešavaju - kaže Jevtić.

02:47

NIKO NIJE USTAO S MIŠLJU DA ĆE POGINUTI U SAOBRAĆAJU, A DESI SE Stručnjak: Veliki broj poginulih ne mogu da reše samo auto-škole

Ističe da mi svi morali da radimo s najmlađim učesnicima u saobraćaju.

- U auto-školama polaznici ne dobijaju suštinu, takođe, naši putevi su takvi da ne praštaju greške. Motociklisti su ugroženi i masnim farbama kad je kiša. Sve su to stvari koje moramo sistemski rešavati - smatra Jevtić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track