VESIĆ SA LAZAROM: Ne gubimo vreme, postavili smo mape i radimo na zajedničkim projektima!
Foto: Privatna arhiva

VESIĆ SA LAZAROM: Ne gubimo vreme, postavili smo mape i radimo na zajedničkim projektima!

Društvo -

Ministar građevinarstva Goran Vesić ugostio je danas svog mađarskog kolegu, ministra saobraćaja i građevinarstva Janoša Lazara, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje između dve zemlje koje su, kako su poručili, iskreni partneri i prijatelji.

Vesić je izjavio da će brza pruga između Beograda i Budimpešte biti gotova 2025. godine i da je dogovoreno da se vozovi ne zaustavljaju na granici.

Goran Vesić
foto: Privatna arhiva

- Moj mađarski kolega, ministar građevinarstva i transporta Janoš Lazar i ja na današnjem sastanku u Vladi Srbije. Ne gubimo vreme, a ne čekamo ni stolove. Mape smo stavili na pod i radimo na zajedničkim projektima. Tu smo da ubrzamo ostvarenje vizije predsednika Aleksandar Vučić i premijera Orbana o strateškom partnerstvu Srbije i Mađarske u kojem saobraćajno povezivanje ima važnu ulogu

Goran Vesić
foto: Privatna arhiva

Vesić je rekao da se sprovođenjem zajedničkih projekata, realizuje politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana o tome da dve zemlje funkcionišu kao jedinstven sistem, u kojem nema međusobnih prepreka i barijera.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track