PRIVATNI DETEKTIV ZA KURIR TV O PROCESU POTRAGE ZA NESTALIM: Imamo sve uslove da napravimo sistem kojim ćemo REŠAVATI OVAJ PROBLEM
Uglješa Grgur, Foto: Kurir Televizija, amberalert.rs

ekspresno

PRIVATNI DETEKTIV ZA KURIR TV O PROCESU POTRAGE ZA NESTALIM: Imamo sve uslove da napravimo sistem kojim ćemo REŠAVATI OVAJ PROBLEM

Društvo -

Dragan Daničić i njegova ćerkica Milica, za kojima se tragalo od preksinoć, pronađeni su juče oko 15 sati. Policija ih je prema saznanjima medija pronašla u okolini Despotovca gde su se izgubili i ostali bez signala.

"Ljudi, mi smo dobro, hvala svima na brizi i trudu. Prespavali smo u kolima zaglavljeni u snegu" oglasio se Dragan na društvenim mrežama. Dragan je prekjuče, podsetimo, vozio ćerku kod majke u Zaječar, ali im se na putu izgubio svaki trag, a majka devojčice je prijavila nestanak.

Ova priča na kraju ima srećan kraj, ali kako se pronalaze nestale osobe i koji su ključni momenti u potrazi, pitali su voditelji emisije "Puls Srbije", Milica Marković i Miloš Anđelković, privatnog detektiva Uglješu Grgura.

Uglješa Grgur
foto: Kurir tv

Grgur je rekao šta je ključno u pretrazi za nestalim osobama.

- Govorimo o maloletnom detetu. Policija Srbije odmah kreće u potragu za detetom. Sva policija sa svim raspoloživim sredstvima kreće u potragu za detetom - započeo je pa ispričao naredne korake.

- Gde je dete viđeno, sa kim je imalo kontakt, mi znamo da je policija uspešna u tome, ali se, u prethodnih par dana, mnogo govorilo o otmici. Mi imamo naše pametne ljude, informatičare koji mogu odmah da obaveste i da pokažu sliku deteta, na bilbordima da se obajvi. Dajte, da, makar mi Srbi, pametni smo narod, da osmislimo nešto te vrste, takav sistem - rekao je Grgur.

01:14

Treba verovati srpskoj policiji!

Kada je nestanak deteta u pitanju MUP je veoma uspešan, naglašava Grgur.

- Pogrešna infomracija ometa rad policije. AKo nam treba sistem za pronalazak deteta, to možemo i mi da napravimo. Nek je besplatn sistem, koliko košta održavanja tog sistema? Ja se zalažem da iskoristimo srpsku pamet, i da se napravi naš, srpski sistem - naglasio je Grgur.

Važno je odmah reagovat, kako kaže Grgur, ukoliko postoji sumnja da se dete, ili osoba nestala.

- Ako bližnji oseti da nešto nije prirodno ni uobičajeno, odmah treba prijaviti policiji. Porodica je kolevka života, našu porodicu mi prvo moramo da čuvamo. Odatle da krenemo, to je osnov. Roditelj je taj koji treba da zna gde je dete, u slučaju ne daj Bože nestanka, obavestiti odmah policiju, koja odlično radi svoj posao, čak su tu i ljudi koji bi danima radili besplatno da bi pomogli - upozorio je Grgur.

Postoje namerni, nenamerni i nasilni nestanci.

- Namerni su kada neko svesno ode, nenamerni, to su ove vrste nestanka u situaciji koju smo sada komentarisali, i nasilni

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track