Građanima se otpisuje kamata za račune za struju!
Foto: KURIR

Platiti samo osnovni dug

Građanima se otpisuje kamata za račune za struju!

Društvo -
Ne mogu da vam kažem tačan rok kada će odluke biti donete, ali ja to očekujem najviše za mesec i po dana, rekla ministarka

NIŠ - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović rekla je danas u Nišu da će kamate na dugove za struju biti otpisane, a da će zajednička radna grupa sa Ministarstvom finasija predložiti način kako da se plati osnovni dug."Ne mogu da vam kažem tačan rok kada će odluke biti donete, ali ja to očekujem najviše za mesec i po dana, jer u pitanju je samo tehnički dogovor", rekla je Mihajlović novinarima.

Ističući da dugovi moraju da se plate, ona je podsetila da građani i privreda duguju EPS-u po 500 miliona evra, tako da je ukupan dug za struju milijardu evra. Mihajlović je rekla da od EPS-a očekuje za oko 10 dana pripremi parametre u pogledu uvođenja dvočasovne dnevne jeftine tarife.

Ona je dodala da je počeo rad na izradi socijalnih karata, ali da je to obiman posao i da neće biti završen pre prvog kvartala iduće godine.Ministarka Mihajlović se u Nišu susrela sa učenicima koji su učestvovali na likovnom konkursu na temu "Kako štitimo ozonski omotač" u organizaciji nevladine organizacije "Zeleni ključ".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track