VJERICA RADETA NA METI BAHATOG VLASNIKA ILEGALNOG DOMA ZA STARE! Kad sam ga raskrinkala, rekao mi je: "Za ovo ću ti j***** majku"
Vjerica Radeta, Foto: ATAImages, Nataša Milenković, Printscreen

kurir tv

VJERICA RADETA NA METI BAHATOG VLASNIKA ILEGALNOG DOMA ZA STARE! Kad sam ga raskrinkala, rekao mi je: "Za ovo ću ti j***** majku"

Društvo -

Prema saznanjima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Zoran Zečević već više od 15 godina u Aranđelovcu drži nelegalni dom za stare, za koji su inspekcije u više navrata donosile rešenje o zabrani rada, a to i dan-danas pokušavaju jer on po svemu sudeći i dalje posluje, što ukazuje da dr Zoran Zečević krši zakone Srbije.

Dramatična ispovest V. P., koja je protekle nedelje u Redakciji iznela teške optužbe na račun zaposlenih u domu za stare, direktno ih optuživši da su uticali na smrt njene majke jer su je mesec dana zapostavljali, zbog čega je na telu imala duboke žive rane, kroz koje je mogla proći ruka do kosti. Svoje tvrdnje je dokumentovala i fotografijama.

Na nelegalno poslovanje ovog doma iz Aranđelovca, još pre dve godine upozoravala je Vjerica Radeta, bivša narodna poslanica.

Ona je upozorila da će se slučaj rešiti veoma brzo i pojasnila šta se tačno dešavalo iz njenog ugla.

- On je nekako drčan i bezobrazan, sam po sebi. Kada sam ga pitala, dobro vi se žalite da su loše plate lekarima, vi ste bili lekar, sin vam je lekar, kako ste sa tako lošim platama napravili ovaj dom za stare u Aranđelovcu? On je tu poludeo i rekao mi je poluglasno "za ovo ću ti j..... majku - ispričala je Radeta situaciju tokom jednog razgovora sa Zečevićem.

01:19

Dom za stare u Aranđelovcu

Dom za stara lica nisu dve čačkalice, kako kaže Radeta, i on nije mogao tek tako, sam, da otvori dom za stare.

- Oni nisu platili nijedan dinar za overu potpisa. Njima su naprednjaci dali gotove overene potpise. Kada sam u okviru svega pomenula i njegov dom za stare, to nije bilo interesantno za javnost. Sada, kada su pokazali pravo lice, on je postao interesantan - rekla je Radeta i dodala:

- Sve inspekcije, od one za trgovinu, zdravlje, ekologiju, rade svoj posao. Ovde inspekcije neće da uđu. Zašto ne traže da policija ide sa njima? Iza ovog doma Sveti Stefan, stoji lokalna samouprava. To treba nadležni organi da ispitaju - rekla je Radeta.

Kao jedino rešenje predložila je da se dom zatvori.

- Treba da se donese rešenje o zatvaranju, dovede inspekcija, i da krivci odgovaraju za počinjena krivična dela. Čini se da se najmanje vodi računa o starim ljudima - rekla je Radeta.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track