STIŽU NOVE PRIJAVE ZBOG ILEGALOG RADA ZEČEVIĆA: I inspektori rada utvrdili nepravilnosti u nelegalnom smeštaju za stare!
Foto: Printskrin, Kurir

inspekcija u arađelovcu

STIŽU NOVE PRIJAVE ZBOG ILEGALOG RADA ZEČEVIĆA: I inspektori rada utvrdili nepravilnosti u nelegalnom smeštaju za stare!

Društvo -

Nakon što su inspektori Ministarstva zdravlja saopštili da pišu prekršajne prijave zbog utvrđenih nepravilnosti u radu poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića, poslanika Srpske stranke Zavetnici, a u okviru koje, po osnovanim sumnjama, posluje ilegalni dom za stare, tabak će presaviti i Inspektorat za rad, saznaje Kurir.

Posle višenedeljnog izveštavanja našeg lista o mutljavinama poslanika Zečevića i njegovih sinova, četiri nadležne inspekcije - zdravstvena, turistička, inspekcija zdravstvene zaštite i inspekcija rada, prošlog petka zajedno su pokušale da obave inspekcijski nadzor u poliklinici i firmi "SDSV Stefan" sa sedištem na istoj adresi na kojoj se nalazi poliklinika "Sveti Stefan", a koja je registrovana za ostali smeštaj, ali su vlasnici ulazak i kontrolu dozvolili jedino inspektorima rada i turizma.

- Inspektori za rad su obavili inspekciju, uočili su određene nepravilnosti na osnovu kojih će Inspektorat za rad podneti prekršajne prijave protiv Privrednog društva "SDSV Stefan" - potvrđuje izvor Kurira. Jedan od propusta je, kako dodaje, i ometanje službenog lica u obavljanju nadzora.

Prekršajne prijave protiv poliklinike Zečevića najavilo je, podsetimo, i Ministarstvo zdravlja, čiji su inspektori tokom obavljanja nadzora utvrdili da poliklinika "Sveti Stefan" nelegalno pruža i reklamira određene zdravstvene usluge, te da će zbog toga, kao i zbog sprečavanja inspektora da obave kontrolu objekta za smeštaj starih lica preduzeti zakonske mere.

Uspešan pokušaj

Zatvoren ilegalni dom "Epikur"

Inspekcija socijalne zaštite, nakon izvršenog vanrednog inspekcijskog nadzora, zabranila je rad neregistrovanom Domu za negu i smeštaj starih lica "Epikur" u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U objektu neregistrovanog doma zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i da dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge, te je domu zabranjen rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana iseli korisnike usluge socijalne zaštite.

Kurir već nedeljama piše o nelegalnom domu za stare, koji posluje u okviru pomenute klinike, za koji je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 2008. tri puta donosilo rešenje o zabrani rada, a u avgustu prošle godine inspektori socijalne zaštite su pokušali i da izvrše inspekcijski nadzor, ali bezuspešno. Obraćali su se sudu za pomoć pošto im je zahtev odbijen kao neosnovan.

V. P. nedavno je iznela za Kurir optužbe na račun zaposlenih u pomenutom domu tvrdeći da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula. Iako su iz same poliklinike "Sveti Stefan" u više navrata isticali da oni ne pružaju domski smeštaj starijim licima, što je tvrdio i sam dr Zoran Zečević, inspekcija Ministarstva turizma i omladine, koja je tamo prva ušla, zatekla je u objektu stare ljude.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

U Beogradu je juče zatvoren Dom za stara lica Epikur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track