STRANCI OPSEDAJU OVU KUĆU U BEOGRADU, IMAJU I VINO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Bajkovita ponuda iz čak 30 domaćih vinarija na jednom mestu!
"Bajke iz flajke", Foto: Kurir

vinski turizam

STRANCI OPSEDAJU OVU KUĆU U BEOGRADU, IMAJU I VINO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Bajkovita ponuda iz čak 30 domaćih vinarija na jednom mestu!

Društvo -

Srbija se polako ali sigurno vraća na svetsku mapu vinskog turizma, a ljubitelji ovog napitka bogova pronašli su svoj novi hram u srcu naše prestonice gde na jednom mestu mogu okusiti vina iz čak 30 domaćih vinarija, uključujući i vino našeg čuvenog tenisera Novaka Đokovića!

Naime, u samom centru grada, u Balkanskoj 11. otvorena je kuća vina “Bajke iz Flajke”. U lepo uređenom ambijentu mogu se naći domaća vina, domaće rakije i domaći proizvodi, koji svakodnevno privlače radoznala nepca kako stranih turista, tako i Beograđana.

Balkanska ulica, u samom centru grada inače je oduvek je predstavljala simbol starog Beograda. U toj ulici su se nekada nalazile radnjice starih zanatlija. Sada se ona polako, malim ali sigurnim koracima, vraća na turističku mapu grada. Tako je ona i lokacijski idealna za prodavnicu domaćih vina.

U prodavnicu bajkovitog imena najveći broj kupaca dolazi iz inostranstva, kaže radnica Danijela Janković. Ističe, kada stranci jednom probaju srpska vina - kući ne odlaze iz Beograda bez vinskog paketa.

- Trudimo se da našim mušterijama na najbolji način predstavimo vinsku industriju Srbije. Ponudimo im da probaju naša najbolja vina, tako da iz naše radnje ne izlaze praznih ruku - kaže ljubazna Danijela.

1 / 7 Foto: Kurir

Česti kupci su, osim brojnih turista, i naši Beograđani. To su uglavnom ljudi koji se u šetnji spuštaju niz ovu ulicu, pa ih privuče zanimljivo ime lokala i njegov lepo dizajnirani enterijer. A ne mora se nužno kupovati samo u radnji...

- Radimo i dostavu vina, poklon paketa, dizajniranih po vrhunskim standardima, prilagođeni posebnim praznicima i događajima - kaže Danijela.

1 / 6 Foto: Kurir

Inače, u prodavnici "Bajke iz flajke", u bogatom asortimanu koji se tamo nudi možete pronaći čak i vino našeg čuvenog tenisera Novaka Đokovića. A nije jedino, tamo ima vina iz još 30 drugih, renomiranih, ali i manje poznatih vinarija iz čitave Srbije.

Lokal u podrumu takođe ima i prostor za degustacije i promocije vina.

Inače, poseta vinarijama, kao deo vinskog turizma, sve više i više zanimljiiva je domaćim i stranim turistima. Vinski turisti žele, kroz vinske ture, da se upoznaju ne samo sa vinarijama, već i sa vinskim krajevima. Prošetajte se Balkanskom ulicom i upoznajte vinsku bajku!

Kurir.rs

Bonus video

00:29

OTKRILI SMO TAJNE VINOVE LOZE U SUBOTICI! Čuvardići su nam objasnili kako se pravi VINO, bez LJUBAVI vam džaba SVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track