"IZLAZI IZGIBOSMO!" Perišićima NATO bombe uništile čitavu imovinu 1999. godine: Sve što smo sticali 10 godina OTIŠLO JE ZA SEKUND!
Foto: Printscreen Twitter

GODIŠNJICA NATO BOMBARDOVANJA

"IZLAZI IZGIBOSMO!" Perišićima NATO bombe uništile čitavu imovinu 1999. godine: Sve što smo sticali 10 godina OTIŠLO JE ZA SEKUND!

Društvo -

Na samo nekoliko kilometara od aerodroma Ponikve u istoimenom užičkom selu živi porodica Perišić koja je pre tačno 24 godine u toku NATO bombardovanja izgubila sve ono što je godinama sticala. I danas nakon toliko vremena, kako kažu, sa velikom tugom sećaju se svakog dana tog najtužnijeg proleća u novijoj istoriji naše zemlje i nikada ga neće zaboraviti.

puls
foto: Kurir televizija

- Ja sam samo čula da je zazviždalo i započeo je lom. Sećam se da je moj muž povikao: "Izlazi izgibosmo!" U šupi je bilo sve što smo imali i kola i traktor i alat. To je sve otišlo. Mislili smo da nam je sve što smo stekli i što nam je vredno u šupi najsigurnije - kaže Ljubica Perišić.

puls
foto: Kurir televizija

- 10 godina smo otac i ja radili da bi stekli nešto. Za sekundu je sve nestalo - kaže Mićo Perišič.

A Zora Perišić se priseća kako je reagovala kada je čula detonacije:

- Krevetac sa detetom je stajao kraj mog kreveta. Ja sam spavala u opancima i u nekom radnom odelu. Čujem eksploziju, uzimam dete i izlazim. Ogroman je strah bio. Nismo znali gde ćemo. Kad sam kasnije na Kadinjači čula pucanj iz pištolja znala sam da je prestao rat i to mi je bio jedan od najsrećnijih trenutaka u životu.

03:06

SVE ŠTO SMO STICALI 10 GODINA IZGUBLJENO JE ZA JEDAN SEKUND! Porodici Petrušić NATO bombe uništile čitavu imovinu 1999. godine

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track