DA LI MOGU DECA U STAN, NIKO IH NEĆE! Srpkinja izdala nekretninu ženi sa dva deteta: Baba trebala da se useli, SVETSKI ME ZEZNULA
Foto: Shutterstock

MUKE

DA LI MOGU DECA U STAN, NIKO IH NEĆE! Srpkinja izdala nekretninu ženi sa dva deteta: Baba trebala da se useli, SVETSKI ME ZEZNULA

Društvo -

Pojedini stanodavci u Srbiji izbegavaju da izdaju svoje nekretnine porodicama i parovima sa decom.

Naime, na društvenoj mreži Tviter pokrenula se rasprava nakon objave jedne korisnice koja je u stan primila majku i dve devojčice.

- Sutra je stanarka (baba) trebala da uđe u stan. Zeznula me svetski. Stavim odmah oglas (prepodne), javi se (brojala) 19 ljudi. Popodne odem i izdam stan ženici sa dve male devojčice koja me je prvo pitala da li mogu deca u stan jer dugo ga traži i niko neće decu - piše u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

- Ne da branim stanodavce, ali nama je u jednosobnoj kući bila sedmočlana porodica, isprva se pojavilo dvoje dece, a ostale nisu prijavili. Uništili su nam kuću - piše u prvom komentaru, dok je autorka dodala:

- Nebitno mi je šta će da rade sa zidovima, samo da ih ne ruše imaju svu slobodu.

I drugi korisnici su se nadovezali na ovu temu.

- Sestra kada je tražila stan čim čuju da ima troje dece samo joj prekinu vezu. Jedan je čak rekao neću da primim to u stan. Kao da su deca neke aždaje. Zbog toga sam ja izdala stan od 60 kvadrata samohranoj majci za 120 evra i zimi joj ne uzimam kiriju da ima za račune. Moje malo njoj znači puno - napisala je jedna korisnica.

Cimeri, Stanarina, Kirija
foto: Shutterstock

Neki su dodali da je tako bilo i pre pet decenija.

- Mi smo baš tako birali stanare. Javilo se mnogo ljudi u jednom danu, a mi smo se odlučili za porodicu s malim detetom i jednomesečnom bebom;

- Dali oglas, javlja se muškarac, sve mu odgovara, a onda bojažljivo kaže, ali mi imamo jednomesečnu bebu, da li je to problem! Biće problem, samo ako kod nas ne poradite na još kojem. I došli, evo "naša" Mila već u vrtić kreće - glasili su neki od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track