PRINCEZA DANICA KARAĐORĐEVIĆ U ŽENSKOM FK "KRALJICA MARIJA": Devojčice će uvek imati na umu da se bore i za viši cilj!
Foto: Press služba princa Filipaprinceza

otvorila nove prostorije

PRINCEZA DANICA KARAĐORĐEVIĆ U ŽENSKOM FK "KRALJICA MARIJA": Devojčice će uvek imati na umu da se bore i za viši cilj!

Društvo -

Ženski fudbalski klub „Kraljica Marija“ dobio je nove prostorije na korišćenje u Zanatsko-poslovnom centru u Novom Selu, koje je svečano otvorila princeza Danica Karađorđević, pokroviteljka kluba u pratnji svog supruga princa naslednika Filipa i sina princa Stefana.

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ osnovano je 1. avgusta 2019. u Novom Selu. Ideju o formiranju ŽFK „Kraljica Marija“ sa velikom zadovoljstvom je podržala princeza Danica Karađorđević, prihvatila se pokroviteljstva i postala Visoka zaštitinica ovog kluba.

princeza Danica, princ Filip
foto: Press služba princa Filipaprinceza

Jako sam zadovoljna prelepim prostorijama koje je klub dobio. Devojčice će imati prostor gde će se okupljati pre utakmice, a i nakon utakmice imaće gde da se odmore. Imaće prostor u kome će moći da se druže, jer pre svega sport i timski rad zahtevaju druženje, pripremanje i van terena, a na terenu su devojke svakako sjajne. Vrednosti koje klub zastupa su da svi budu jedna zajednica koja se poštuje. Ostvarenjem ovog projekta dobili smo prostor gde će svako moći dati svoj doprinos kada su humanitarne akcije u pitanju, za različite projekte, kao što je danas donatorska utakmica za izgradnju Hrama Svetog Simona monaha - kralja Stefana Prvovencanog u Novom Selu. Pored fudbala kojim se bave, devojčice će uvek imati na umu da se bore i za viši cilj, a to je svakako različiti vid humanitarne aktivnosti” istakla je pokroviteljka kluba princeza Danica Karađorđević.

princeza Danica, princ Filip
foto: Press služba princa Filipaprinceza

Dobrodošlicu gostima uputio je predsednik kluba, Mario Majstorović, koji je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što može da pozdravi njihova kraljevska visočanstva, princa naslednika Filipa i princezu Danicu Karađorđević, kao i princa Stefana.

„Hvala vam što podržavate naš klub od početka i što ste uz nas, to sigurno znači da smo ispunili vaša očekivanja. Ovaj prostor je pre svega namenjen devojčicama, i biće korišćen isključivo u svrhe kluba. Napravili smo jednu toplu atmosferu gde će devojčice moći ugodno da se osećaju i da uživaju“, rekao je Mario Majstorović.

Namera je da se deca kroz sport, takmičenja, turnire i raznovrsne manifestacije okupljaju pod ovim krovom, gde će, kroz druženje razvijati sportski i viteški duh, upoznavati vrednosti našeg naroda i razvijati poštovanje prema prošlosti i tradiciji, učiti iz nje kako bi izgradili čvrst identitet kao temelj na kome će graditi sigurniju i bolju budućnost.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja