"KO NIJE IMAO TEŠKU BOLEST U KUĆI, NE MOŽE DA RAZUME" Snežana ostala bez roditelja, sad biciklom obilazi Ameriku da pomogne deci
Foto: Kurir TV

nurdor

"KO NIJE IMAO TEŠKU BOLEST U KUĆI, NE MOŽE DA RAZUME" Snežana ostala bez roditelja, sad biciklom obilazi Ameriku da pomogne deci

Društvo -

Plemenit gest za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR, u vidu poklonjene kuće, pokrenuo je lavinu događaja.

Zahvaljujući tom poklonu, Snežana Radojičić, takozvani ciklonomad i pisac odlučila je da pređe 4.000 kilometara biciklom u Americi kako bi skupila novac za izgradnju igrališta za decu koja u tu kuću na Fruškoj Gori dolaze nakon izlečene bolesti.

NURDOR, rak, deca obolela od raka, Snežana Radojičić
foto: Kurir TV

- Oba moja roditelja su gotovo istovremeno preminula od raka pre 21 godine. To ko nije prošao, ne zna da je u pitanju potpuno drugačiji svet, druga galaksija kad imate bolest u kući. Želja mi je da biciklom obiđem Severnu Ameriku i sakupim novac za dečje igralište - kaže Snežana Radojičić.

06:51

SNEŽANA BICIKLOM OBIZALI AMERIKU DA POMOGNE DECI OBOLELOJ OD RAKA: Oba roditelja su mi tako umrla, hoću da pomognem deci

Volonterka organizacije NURDOR Tamara Klarić rekla je da je statistika u Srbiji poražavajuća jer nedeljno jedno dete izgubi bitku od ove opake bolesti. Dodaje da je kuća koju je udruženje dobilo na poklon na izvanrednoj lokaciji.

NURDOR, rak, deca obolela od raka, Tamara Klarić
foto: Kurir TV

- Kuća se nalazi na Popovici, gde je svojevrsna vazdušna banja. Boravak će biti koristan za celu porodicu, a za decu je posebno važno da ima sadržaja prilagođenih njima. Pošto je plac veliki, odlučili smo da napravimo jedna kutak za njih napolju, sa klackalicama, toboganima i ljuljaškama - kaže Tamara Klarić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/S. Dobrijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja