"OVOGA JE UBIO DRUG, NJU JE SILOVAO LIK" Poslednje reči Aleksandra (18) pre NESTANKA: Besan i uplakan izgovarao JEZIVE REČENICE
Foto: Facebook

da li ste ga videli?

"OVOGA JE UBIO DRUG, NJU JE SILOVAO LIK" Poslednje reči Aleksandra (18) pre NESTANKA: Besan i uplakan izgovarao JEZIVE REČENICE

Društvo -

"SVE je otišlo u p**** ma******, sve, sve, ali sve", ovo su poslednje reči koje je kroz suze rekao Aleksandar Jovanović (18) iz Sremske Mitrovice, nakon kojih mu se gubi svaki trag.

Mediji su došli u posed poslednjeg snimka mladića uoči njegovog nestanka, kobnog 15. aprila nakon što je neprimetno izašao iz kuće, a porodica sumnja da je mladić izvršio samoubistvo skokom u Savu.

Aleksandar je na snimku vidno uznemiren i besan, te sve priča kroz suze. Ono što budi jezu, jeste deo na kojem nestali mladić komentariše smrti mladih ljudi, malo pre svog nestanka. Aleksandar je krenuo redom da komentariše i objašnjava kako su se ovi životi ugasili.

Aleksandar Jovanović
foto: Drustvene Mreže

- Bio je tri meseca na respiratoru i umro.. Ovaj ovde drugi, njega je ubio najbolji drug je****, zbog devojke. Smešno. Ovaj treći imao je bolest u osnovnoj školi, tumor na mozgu. Četvrtog je udario narkoman, 170 na sat sa BMW-om. A ovu petu je silovao lik. I onda mi neko kaže, jao imaš 18 godina, ne znaš ništa - govori Aleksandar na snimku.

Podsetimo, sa Aleksandrovom majkom Biljanom razgovarali smo dok je bila u policiji i čekala informacije o nestanku svog sina za kojeg se sumnja da je poslednji put viđen na mostu u Sremskoj Mitrovici.

- Realna sam, ali ne gubim nadu. Rekli su mi da su mog Aleksandra, odnosno mlađeg momka u crnoj jakni kakvu je on nosio taj dan, videli na mostu u 5 do 10 u subotu, a da je onda u 10 sati taj mladić skočio u vodu i vikao "upomoć, upomoć", ali niko nije mogao da ga spase - kaže Biljana za Kurir.

Aleksandar Jovanović
foto: Drustvene Mreže

Kako je objasnila njegovi drugovi su joj rekli da im je napisao poruku da ide da skoči sa mosta, ali traga od Aleksandra još nema.

- Valjda im je dok su igrali igrice na internetu govorio da ne može više da izdrži. Ja sam pribrana koliko mogu, ali želim da nađem moje dete i izdržaću svaku istinu ma koliko ona bolna bila!

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track