ŽELJKO MITROVIĆ U BATAJNICI OTKRIO PROTOTIP IK-20: Dron koji na sebi nosi dodatnu BESPILOTNU LETELICU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŽELJKO MITROVIĆ U BATAJNICI OTKRIO PROTOTIP IK-20: Dron koji na sebi nosi dodatnu BESPILOTNU LETELICU! (VIDEO)

Društvo -

Na vojnoj vežbi "Granut 2023" pripadnici Vojske Srbije su demonstrirali spremnost naših snaga, a na batajničkom aerodromu danas su izlagali i proizvođači oružja i opreme.

Direktor i vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović predstavio je dron sa koga se mogu lansirati mine.

Kako je objasnio, za Pinkov razvojno istraživački centar je čast što su bili deo prikaza, i dodao je da istraživački centar ovde da bi pokazao šta je do sada napravio i uradio.

- Nakon velikog uspeha PR-DC na sajmovima u Emiratima građani Srbije su u Batajnici imali priliku da vide proizvode ove kompanije u svojoj državi. Pored spektakularnog prikaza vojne moći Vojske Republike Srbije mogu da kažem da nam je čast što smo bili deo toga, ovde smo da prikažemo šta smo do sada uradili, sva dostignuća Pinkovog razvojno-istraživačkog centra. Pre svega, Ika bombarder, IK-20 koji je ovde prikazan na nekoliko različitih načina. IK-20 je u Abu Dabiju i u Dubaiju napravio ogroman rezultat i postao jedan od najtraženijih proizvoda u oblasti vojne industrije. Mi do sada imamo 10.000 zahteva za isporuku. Ovde možete videti prve letelice iz serijske proizvodnje. Ovde smo prikazali Ika 20 koji nosi 12 mina 60 mm, koji je na udaljenostima do 20 kilometara veoma precizan - rekao je Željko Mitrović i dodao:

04:47

Željko Mitrović predstavio dron

- Prikazali smo i IK-20 koji nosi mine veće od ovih, od 82 mm i mine od 120mm. Tu su i kamikaze koje su veoma značajne za borbenu moć Vojske Republike Srbije zato što sve kamikaze učestvuju u svim vojskama sveta. Zato smo razvili nekoliko verzija kamikaza - naveo je Mitrović i otkrio da je danas u Batajnici kao prototip prikazan IK-20 koji na sebi nosi dodatnu bespilotnu letelicu.

1 / 6 Foto: Printscreen

Veoma smo srećni i zadovoljni zato što će taj prototip za manje od dva meseca biti spreman za serijsku proizvodnju. Kamikaza ima veliku razornu moć, a dron koji ga nosi ostaje netaknut i može da se vrati u bazu.

Željko Mitrović
foto: Printscreen

Željko Mitrović je rekao da su prikazali i trenažer koji će biti od velike pomoći Vojsci Srbije, da bi mogli dobro da se uvežbaju pre nego što bespilotnu letelicu pošalju u vazduh.

Željko Mitrović
foto: Printscreen

Miloš Petrašinović, inženjer i suvlasnik kompanije PR-DC, je rekao da je uvek zadovoljstvo predstaviti našim ljudima proizvode PR-DC.

- Pokazujemo da Ika bombarder može da nosi i drugu opremu. Mislim da je najvažnije za vojsku da bude dobro obučena - naveo je on.

(Kurir.rs / TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track