"Možemo da brendiramo Zapadni Balkan kao tržište budućnosti, novih industrija, prostor na koji ljudi rado dolaze i rado mu se vraćaju. Još uvijek možemo iskoristiti potencijal integrisanog tržišta od 18 miliona ljudi, jer ono ima ogroman potencijal.

Imamo šansu da budemo dio nove ekonomije u trenutku kada se na globalnoj ekonomsko- političkoj sceni dešavaju velike promjene. Da iskoristimo inovacije, tehnološki napredak, izuzetne pojedince koje imamo i koji su najbolji ambasadori regiona" - izjavio je Goran Račić, predsednik Organizacionog odbora uoči Jahorina ekonomskog foruma koji počinje 27.aprila 2023.

Zato će teme ovogodišnjeg Foruma, prema njegovim rečima, obuhvatiti sve segmente od značaja ne samo za ekonomiju, već i za celokupan društveni sistem. Baviće se temama moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, novim migracijama i posledicama na tržište radne snage, kretanjem inflacije, sportom, ali i novim tehnologijama i rastućim kreativnim industrijama.

Pored panelista iz sveta politike, poput Borjane Krišto, Predsednice Saveta ministara BiH, Miloša Vučevića, potpredsednika Vlade Republike Srbije i Ministra odbrane Srbije, Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, Đorđa Radulovića, savetnika predsednika Vlade CG za spoljnu politiku, na Forumu će govoriti i značajne ličnosti iz sveta kreativnih industrija koji su napravili regionalnu i svjetsku slavu, regionalni investitori u IT sektor i startapove, žene liderke iz korporativnog sveta, kreatorke javnih politika, naučnice i inovatorke.