MUP APELUJE NA VOZAČE: Motoristi, nosite kacige! Ima kazni koje se opraštaju, EVO ŠTA POLICIJA KAŽE!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

OPREZ U VOŽNJI

MUP APELUJE NA VOZAČE: Motoristi, nosite kacige! Ima kazni koje se opraštaju, EVO ŠTA POLICIJA KAŽE!

Društvo -

S prolećem na ulicama sve je više vozača motora, te MUP apeluje na njih da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine.

Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine. Kragić je vozačima motocikala poručio i da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naveo je za portal Polovni automobili da saobraćajni policajac može da oprosti neki određeni prekršaj.

- Ukoliko predlog zakona bude usvojen, ovlašćeno službeno lice u neposrednoj kontroli saobraćaja pod određenim uslovima moći će da izda upozorenje učesniku u saobraćaju, odnosno da odustane od procesuiranja određenih prekršaja - rekao je Lakićević i dodao da će se to primenjivati samo za lakše prekršaje za koje je propisana novčana kazna od 3.000 i 5.000 dinara, a uslov je i da niste kažnjavani u prethodne dve godine.

Kurir.rs

Bonus video:

00:18

Motor mu ispao na sred puta puta a auto produžio: Nesvakidašnji udes na obilaznici oko Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track