PROFESOR SIMEUNOVIĆ SE IZVINIO: Žalim što je došlo do nesporazuma! Rekao sam mišljenje stručnjaka i ogradio se
Foto: Kurir

kurir tv

PROFESOR SIMEUNOVIĆ SE IZVINIO: Žalim što je došlo do nesporazuma! Rekao sam mišljenje stručnjaka i ogradio se

Društvo -

Prof. dr Dragan Simeunović našao se na udaru kritičara zato što je 13-godišnjeg počinioca masovnog ubistva u osnovnoj školi povezao sa Asperegovim sindromom i autizmom.

Izneo je ocenu psihijatra, a u emisiji Usijanje na Kurir televiziji je obrazložio kako je do toga došlo, ali i da žali to što je rekao.

- U principu sam izneo čitav spektar mogućih razloga. Između ostalog, izrekao sam i mišljenje vodećih svetskih stručnjaka kada je reč o dečijoj psihijatriji, profesora Dejana Budimirovića, koji je u Americi vrlo ugledan profesor. To je njegovo mišljenje, a mi naučnici se uglavnom pozivamo na nečije mišljenje u oblastima za koje nismo stručni. Na kraju tog izlaganja sam se svakako ogradio rekavši da će finalnu reč dati naši psihijatri nakon dužeg ispitivanja - rekao je Simeunović, pa dodao:

01:04

Prof. dr Simeunović se izvinio zbog izjave u kojoj je povezao ubicu sa autizmom!

- Lično, veoma žalim što je došlo do te vrste nesporazuma kada je reč o roditeljima autistične dece. Oni su hipersenzibilni sa pravom, i u ovoj celoj situaciji su to doživeli da vidno osetljiv način. Zbog toga mi je žao i ja se njima izvinjavam - navodi profesor Simeunović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track